Gyan gleder seg til derby mot Newcastle

Ghanas VM-stjerne klar for Sunderland.

TIL NORDØST-ENGLAND: Ghanas Asamoah Gyan feirer scoring mot USA under sommerens VM. I dag ble han solgt fra Rennes til Sunderland for 13 millioner pund, ny overgangsrekord for «The Black Cats» Foto: Alessandra Tarantino/AP, Scanpix
TIL NORDØST-ENGLAND: Ghanas Asamoah Gyan feirer scoring mot USA under sommerens VM. I dag ble han solgt fra Rennes til Sunderland for 13 millioner pund, ny overgangsrekord for «The Black Cats» Foto: Alessandra Tarantino/AP, ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Sunderland sto for en av de mest spennende overgangene i Premier League i dag. De fikk godkjent overgangen til Asamoah Gyan fra franske Rennes i minuttene før det engelske overgangsvinduet stengte klokka 19 i kveld norsk tid.

Gyan er veldig fornøyd med å få prøve seg i engelsk fotball.

- Sunderland-treneren (manager Steve Bruce - red.) har tro på meg, for han har fulgt meg i to år nå. Jeg er glad for sjansen til å komme til England, sie Gyan til klubbens hjemmeside.

- Utrolige fans Man skulle kanskje tro at en ghaneser som spiller i fransk fotball ikke vet så mye om Sunderland, men Gyan har i alle fall oppdatert seg innen han ankom Nordøst-England.

- Jeg følger engelsk fotball, og jeg vet at Sunderland har utrolige fans. Jeg kjenner spesielt til derbyet når de møter Newcastle. Det er helt utrolig, noe som jeg har sett selv. Sunderland-fansen gir aldri opp. De fortsetter å heie fram laget sitt i 90 minutter. Det gir meg selvtillit til å spille min beste fotball, sier Gyan.

Gyan er den dyreste spilleren i Sunderlands historie, og skal ifølge klubben selv ha kostet dem over 13 millioner pund.

Han var sentral i den gode VM-innsatsen til Ghana i sommer, men på overtid i kvartfinalen satte han straffesparket som kunne sendt dem til semifinalen i tverrliggeren.

Han viste styrke da han siden gikk fram og scoret i straffekonken, som Uruguay til slutt vant 4-2.

Beausejour til Birmingham Også Birmingham sikret seg spennende forsterkninger i dag.

Deres VM-helt er chilenske Jean Beausejour, som kommer fra Club America i Mexico og har skrevet treårskontrakt.

- Beausejour er en glimrende venstre midtbanespiller som hadde et fantastisk VM med Chile. Han var stjernespilleren deres mot Spania, og spilte også veldig bra i en treningskamp mot Manchester City nylig, sier manager Alex McLeish til Birminghams nettside.

McLeish kjøpte også inn Spartak Moskva-kaptein Martin Jiranek i dag. Dessuten hentet han Barcas hviterusser, den tidligere Arsenal-spilleren Aleksander Hleb, på lån ut sesongen.

GYAN-ØYEBLIKKET: Asamoah Gyan traff tverrliggeren på straffe i siste tilleggsminutt i VM-kvartfinalen mot Uruguay etter at Suarez handset på streken. Uruguay slo Ghana i straffekonken, til tross for at Gyan skjøt igjen og scoret da. Foto: Roberto Schmidt, AFP/Scanpix
GYAN-ØYEBLIKKET: Asamoah Gyan traff tverrliggeren på straffe i siste tilleggsminutt i VM-kvartfinalen mot Uruguay etter at Suarez handset på streken. Uruguay slo Ghana i straffekonken, til tross for at Gyan skjøt igjen og scoret da. Foto: Roberto Schmidt, AFP/Scanpix Vis mer