KONGESCORING: Vikings King Osei Gyan (t.v.) jubler etter fulltrefferen mot Stabæk. Foto: Tommy Ellingsen, Scanpix
KONGESCORING: Vikings King Osei Gyan (t.v.) jubler etter fulltrefferen mot Stabæk. Foto: Tommy Ellingsen, ScanpixVis mer

Gyan-perle avgjorde for Viking

Supertreff i krysset fra 20 meter.

Et herlig mål ga Viking 1-0 over Stabæk. King Osei Gyan laget en kongescoring etter 74 minutter.

Erik Nevland kjempet hardt i en duell inne i feltet. Ballen havnet etter hvert på foten til Gyan. Han klinket til og sendte ballen inn oppe i krysset. Skuddet kom fra snaut 20 meter. Stabæk-keeper Jon Knudsen var helt uten sjanser.

Det ga Viking lagets sjuende triumf i serien denne sesongen. Det gir en seiersprosent på 33.

Stabæk kastet bort viktige poeng i medaljekampen. Der er flere lag nå påmeldt.

- Det var godt å vinne og få tre poeng. Stabæk var vel hakket bedre enn oss gjennom hele kampen, så det var kanskje litt ufortjent, sa Erik Nevland til TV 2.

På gang Vikings seier gjør at klubben er ni poeng unna nedrykk. Bare to lag må ned i 1. divisjon denne gangen.

Åge Hareides lag har fått opp en rimelig bra form etter en svak start på sesongen.

Det var over 12 500 tilskuere på plass på Viking stadion. 3500 billetter var lagt ut på realt billigsalg - 20 kroner. Det ga bra innrykk på seteradene.

Birkir Bjarnason var ikke i hjemmelagets tropp. Islendingen ønsker ikke å forlenge sin Viking-kontrakt. Klubben på sin side vil selge ham innenfor dette overgangsvinduet.

Best Viking tok seg fortjent av de tre poengene. Hjemmelaget skapte mest og ville mest, men det var ikke noen kamp for minneboka.

- Det var en skikkelig skittkamp. Det var to lag som var veldig svake i dag. Viking fikk et kanonskudd. Men det var en dårlig kamp. I hvert fall fra vår side. Så får Åge (Hareide) si hva han mener om deres innsats, sa Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til TV 2.

Stabæk scorer mye og slipper inn mye denne sesongen. Laget står med en målforskjell på 36-34 etter de første 20 kampene.

Laget fortsetter eliteseriedansen med hjemmekamp mot Tromsø 9. september.

For Viking venter en vrien bortekamp (Strømsgodset) dagen etter.

(NTB)