Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Afrikamesterskapet:

Gyan sendte Ghana til kvartfinale

- Det handler om poeng.

MATCHVINNER: Ghanas Asamoah Gyan. Foto: NTB Scanpix / Fared Kotb / Anadolu Agency
MATCHVINNER: Ghanas Asamoah Gyan. Foto: NTB Scanpix / Fared Kotb / Anadolu Agency Vis mer

Asamoah Gyan nikket Ghana til kvartfinale i afrikamesterskapet da Mali ble slått 1-0 lørdag. Landslagssjef Avram Grant skrøt av lagets modenhet.

- I turneringer som dette handler det om poeng. I første omgang dominerte vi, tok ledelsen og hadde sjansen til å score flere mål. Etter pause hadde de ballen mest. Vi måtte trå til i duellene, sa israeleren.

- I første omgang spilte vi god fotball, i annen omgang spilte vi etter min mening moden fotball.

Lagkaptein Gyan nikket inn Jordan Ayews innlegg midt i første omgang, og flere mål ble det ikke.

Ghana måtte stille uten Schalke-spissen Abdul Rahman Baba, som har skadet kneet. Trolig har han ødelagt korsbåndet.

Gruppefinale

Ghana har vunnet sine to første kamper. Det ble 1-0 både mot Uganda og Mali. Egypt er siste motstander onsdag. Det blir en gruppefinale etter at egypterne slo Uganda 1-0.

Innbytter Abdallah El Said ble matchvinner rett før slutt og sørget for at Uganda er første lag uten sjanse til å gå videre i mesterskapet.

Egypt trenger ett poeng for å være sikker på kvartfinaleplass, tre for å vinne gruppen.

Om Ghana blir gruppevinner, må laget bli i Port-Gentil. Der er banen i elendig forfatning.

Vil flytte

- Vi ønsker å nå langt i turneringen, og vi ønsker å spille på en god bane. Det er ingen vits i å klage på det man ikke kan gjøre noe med, men jeg er ikke fornøyd med banen her, sa Grant.

- Vi er et teknisk lag, og vi prøver å spille god fotball. Hvis banene er bedre i de andre byene, vil jeg foretrekke å spille der.

For øvrig var afrikamesterskapets nettsted nede i minst fem timer lørdag ettermiddag og kveld. En gruppe hackere basert i Russland hevdet å ha sørget for det i protest mot at turneringen holdes i Gabon, der president Ali Bongo Ondimba vant en omstridt valgseier i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media