MAGER TRØST: Asamoah Gyan sikret 1-1 da Sunderland sist møtte erkerival Newcastle på hjemmebane, men det føltes ikke som en revansj for 1-5-tapet i Newcastle to måneder tidligere.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
MAGER TRØST: Asamoah Gyan sikret 1-1 da Sunderland sist møtte erkerival Newcastle på hjemmebane, men det føltes ikke som en revansj for 1-5-tapet i Newcastle to måneder tidligere.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUARTVis mer

Gyan skjønte ikke hvor tøft det var for sjefen å tape

Nå vil han hindre ny derby-ydmykelse for Steve Bruce.

Fotballstudio kl. 13: Sunderland - Newcastle

(Dagbladet): Asamoah Gyan utliknet da Sunderland sikret 1-1 hjemme mot Newcastle i januar, men ett poeng der var en mager trøst i en begredelig Tyne-Wear-derbysesong for «Black Cats».

To måneder tidligere fikk de nemlig rundjuling 1-5 på St. James' Park, det verste resultatet Sunderland hadde opplevd i nordøst-møtet på over 30 år.

For manager Steve Bruce, oppvokst på Tyneside, var det ekstra smertefullt.

Tøft
Spissen Asamoah Gyan sier til Independent at det er først nå han skjønner hvor mye Tyne-Wear-derbyet betyr for folk i Sunderland og Newcastle.

Og ikke minst for sjefen.

- Inntil for to uker siden visste jeg ikke hvor tette bånd han hadde til Newcastle, sier Gyan.

- Jeg hadde hørt fansen synge om det, men jeg fikk det aldri ordentlig med meg. Nå skjønner jeg hvor tøft det må ha vært for ham, sier ghaneseren.

Ekstraordinært
Rivaliseringen mellom Sunderland og Newcastle er omtrent så intens som den kan bli, og det er nesten som om det er den eneste kampen som egentlig betyr noe.

Det har Asamoah Gyan også skjønt.

- Jeg har spilt i mange kamper der rivaliseringen har vært stor, men denne er spesiell, det er noe ekstraordinært ved det som er vanskelig å sette ord på, sier han.

- Det er kampen alle har snakket om siden jeg kom hit. Og etter det som skjedde forrige sesong, vet vi at dette er en kamp vi ikke har råd til å tape. De dominerte begge oppgjørene den gangen, men nå er det annerledes. Vi er forberedte, og nå skal vi levere, sier Gyan.

Ghaneseren kom til Sunderland fra Rennes etter et godt VM i 2010, og har rukket å score elleve mål på 31 kamper for klubben.