Gylfi fant nettmaskene igjen

Men tomålsscoreren vet ikke hvor han skal spille neste år. Vi fulgte kampen direkte: Sogndal - Lillestrøm

(Dagbladet.no): Midtbanespilleren Gylfi Einarsson har gjort en kanonsesong for Lillestrøm. Det ble mål i åtte kamper på rad - før det stoppet opp både for Einarsson og Lillestrøm. Nå er både han og laget tilbake etter imponerende 4-0 borte mot Sogndal. Dermed er Lillestrøm tilbake i racet om plass i Royal Leauge, tre poeng bak Lyn på fjerdeplass. Og Einarsson kjemper om toppscorertittelen med sine 11 scoringer, tre bak lagkamerat Arild Sundgot og Frode Johnsen i Rosenborg.

- På TIDE

- På tide å score igjen, det har vært frustrerende. Deilig. Men jeg burde hatt hattrick før pause. En veldig god redning av keeper, sa Gylfi Einarsson til Canal+ etter kampslutt.

Og han har følgende forklaring på at målteften er tilbake.

- Hvis det kommer gode innlegg, skal jeg komme inn i boksen. Da blir det forhåpentligvis en del mål også, sa Einarsson som headet inn to mål i kveldens kamp.

11 mål av en midtbanespiller er direkte imponerende. Likevel har ikke Lillestrøm klart å bli enige med Einarsson om ny kontrakt.

- Jeg tar det med ro og har fokus på Lillestrøm, sa Einarsson som har blitt linket til Cardiff.

MÅ BLI ENDA BEDRE

Arne Erlandsen var også smørblid. Smørblid for at spillet satt som det skulle igjen. Smørblid for at Lillestrøm er tilbake i slag foran semifinalen i cupen mot Lyn på Ullevaal torsdag.

- Vi har bedre balanse i laget, vinner dueller, spiller lengeretningsfotball, derfor skaper vi også mange sjanser. Men vi må opp på et enda høyere nivå om vi skal slå Lyn, sa Erlandsen.

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen var natrulig nok i et noe annet humør enn sin kollega. Målene fortsetter renne inn feil vei, Sogndal har nå syv poeng opp til Fredrikstad på kvallikplass. Det lukter nedrykk av slikt.

- Vi får tidlig 1-0 i mot og det er tøft for et lag i motgang. Jeg synes spillerne gjorde det de kunne, men vi var ikke gode nok, sa Halvorsen.

Til helgen reiser Sogndal til Lerkendal og møter et Rosenborg-lag som trenger poeng for å holde Vålerenga unna.

<B>TILBAKE I SLAG: Gylfi Einarsson headet inn to mål mot Sogndal og er nå oppe i 11 mål i Tippeligaen.