Gylfi hvem?

Italias nye sjef Marcello Lippi så LSKs Gylfi Einarsson gjøre 2-0 for Island.

En av de desiderte formspillerne i norsk fotball kom i fokus da han representerte landet sitt hjemme i Reykjavik i kveld.

Island sto for en overraskende 2-0 seier over Italia foran et rekordstort hjemmepublikum på Laugardalsvöllur.

Marcello Lippis debut som landslagstrener for Italia kunne knapt vært verre. Island viste seg mye sterkere enn de skadeplagede italienerne. Så får ekspertene diskutere om Italias forsmedelige tap er godt eller dårlig nytt for Norge foran VM-kvalifiseringskampen i Palermo om to og en halv uke.

I helgen scoret Eidur Gudjohnsen 1-0-målet da Chelsea slo Manchester United, og i dag var han til og med utnevnt til kaptein for Island. Det tok bare 17 minutter før han markerte seg.

Målet kom etter en utsøkt pasning fra LSKs Einarsson. Kun to minutter senere var det Einarssons tur til å score. Han nettet på en retur etter at Italias forsvarer Marco Materazzi først hadde satt ballen i egen stolperot.

Island kunne ha gått opp til 3-0 mot slutten av 2. omgang, men Aimo Diano reddet på streken. I sommer ble Italia slått ut av EM uten å tape, og Giovanni Trapattoni forsvant fra trenerbenken. Lippi må regne med tøff kritikk etter sin debut, og han er under enormt press før kampen mot Norge.

(NTB-DPA)