Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gyllen mulighet til å vinne hele suppa

Alf Inge Håland er innbitt Arsenal-fan.

(Dagbladet.no): Alf Inge Håland er sportslig leder i Bryne og tidligere proff i Nottingham F, Leeds og Manchester City.

I kveld er tankene hans langt unna norsk fotball og 1. divisjon. Da sitter han klistret til TV-skjermen når hans elskede Arsenal møter Villarreal i den første semifinalen i Champions League.

Akkurat som sin far og bestefar er 33-åringen Arsenal-fan. Så innbitt at han som proff i 2000 reiste fra England til København, bare for å få med seg lagets cupvinnercupfinale mot Galatasaray.

Bedre enn i serien

Den kampen tapte The Gunners. Før avspark i kveld er Alfie sterk i troen på at Arsene Wengers mannskap går hele veien i årets Champions League.

- Arsenal har en veldig gyllen mulighet til å vinne hele suppa, tror jeg. De har vært bedre i Champions League enn i serien. Jeg tror dette går bra, sier Alfie til Dagbladet.no.

Han og noen Arsenal-kompiser har allerede vurdert mulighetene for en Paris-tur i mai. Til en finale mot enten Milan eller Barcelona.

- Det er litt synd at det er 17. mai som er finaledagen. Det blir kanskje litt vanskelig med familien, sier Bryne-lederen.

LEEDS- OG MANCHESTER CITY-SPILLER: Alf Inge Håland spilte for tre engelske klubber. Men det er Arsenal som er den engelske klubben i hans hjerte. Arkivfoto: Keith Hammett
LEEDS- OG MANCHESTER CITY-SPILLER: Alf Inge Håland spilte for tre engelske klubber. Men det er Arsenal som er den engelske klubben i hans hjerte. Arkivfoto: Keith Hammett Vis mer

Som Arsenal-fan bruker han gjerne kveldens kamp til å gi et spark mot Tottenham.

- Mitt drømmescenario er at Tottenham får fjerdeplassen i ligaen, men at vi vinner Champions League. Så får ikke Tottenham være med i Champions League til høsten, fordi vi som regjerende mester tar plassen. Tottenham er lillebror, selv om de har noe på gang, gliser Alfie.

Han har sett Villarreal fra tribunen denne sesongen, og tviler ikke på at det spanske laget er meget godt. Men ikke bra nok.

- Jeg tror de er en god motstander for oss, jeg tror de står bra til oss som lag. Men jevnt blir det alltid, sier Alfie.

Nydelig fotball

Det gjør selvsagt ingenting at Cesc Fabregas og Fredrik Ljungberg er friskmeldt før kampen.

- De har begge vært veldig godt for oss før i år, sier Alfie som koste seg med fotballen Wengers menn leverte mot Real Madrid og Juventus de to siste rundene.

- Thierry Henry har vært meget bra. Det er litt synd at Arsenal har få engelskmenn i år. Men jeg synes de spiller nydelig fotball.

image: - Gyllen mulighet til å vinne hele suppa

Håland var både midstopper, back og midtbanespiller i løpet av ni år som englandsproff. En kneskade satte slutten en stopper for karrieren for tre år siden.

- Jeg følger fortsatt med på engelsk fotball. Jeg synes det er kjekt å være supporter igjen, sier Alfie.

Ekstra kjekt hvis det blir seier i den siste e-cupkampen på Highbury noensinne.

TAP FORAN ALFIE: Håland dro til København og fant skuffelse i 2000. Thierry Henry og Arsenal tapte finalen på straffesparkkonkurranse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media