<strong> BEST:</strong>  Katrine Lunde Haraldsen sikret Györ-seier med storspill i buret.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
BEST: Katrine Lunde Haraldsen sikret Györ-seier med storspill i buret. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

Györ brøt forbannelsen

Vant Champions League på sitt åttende forsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Györ - Larvik 23-22 (47-43 sammenlagt)

(Dagbladet): Det andre og siste oppgjøret i Champions League-finalen i håndball ble spilt i dag. Det første oppgjøret i Larvik forrige søndag endte 21-24.

Randi Gustad snakket med Dagbladet tidligere i dag, og hun mente at Larvik var fullstendig kapable til å snu stillingen.

Men slik gikk det ikke.

Storspilte Katrine Lunde Haraldsen storspilte for hjemmelaget, og Larvik greide ikke å knappe inn på ledelsen. Larvik slet offensivt før pausen, og når landslagskeeper Lunde Haraldsen var i det umulige hjørnet, ble det tungt.

-Vi er litt for ivrige i angrepsspillet, skyter på litt for dårlige sjanser. Vi gjør Györ og Katrine en tjenste, rett og slett, sier assistentrener Tor Odvar Moen til TV2.

Larvik greide å stabiliserer seg etter pausen, og Nora Mørk og Anja Edin gjorde kampen spennende.  Men Larvik greide ikke å snu tremålstapet.

- De har slått Larvik fire ganger i år, og er Europas beste håndballag. Beklager Larvik, sier Bredeli til TV2.

Dermed greide Györ endelig å vinne Champions League. Laget har vært i sju finaler i de gjeveste turneringene i Europa uten å vinne, og mange har snakket om den store forbannelsen.

Få oppdateringer under:

10.min, 6-2: Larvik tar sin første time-out etter ti minutter. Må vinne resten av kampen med syv mål.

Lunde har startet veldig godt i målet for Györ, og leder keeper-duellen mot Leganger.

15.minutter, 8-2: Györ har dominert de siste fem minuttene. Katrine Lunde-Haralsen er i det umulige hjørnet.
- Hun har spilt helt eventyrlig, sier Harald Bredeli til Tv2.

 Larvik har ikke scoret på de siste fem minuttene. Larvik sliter i etablert angrep, og tar dårlige skuddmuligheter.

Györ på sin side er dødelig effektive på kontringer. Begge lagets scoringer de siste fem minuttene kommet på kontringer.

- Det er seniorer mot juniorer, sier ekspert Harald Bredeli på TV2.

20.minutter, 10-5:  Nora Mørk har tatt over showet! Scorer først på en straffe, og banker inn to mål til, uten at Györ greier å svare.  Larvik lar Hammerseng hvile framover, og samboer Edin får ansvaret.

25.minutter, 11-8 : Larvik greier ikke å få et overtak på Györ. Görbich og Lunde-Haraldsen dominerer kampen for hjemmelaget. De to lukter gull, og da er de vanskelig å bryne seg på.

Anja Edin har kommet inn for Larvik. Hun og Mørk gjør "alt" for Larvik nå. Flere må melde seg på om Larvik skal ha en mulighet til å snu det her.

- Slett ikke over, sier Bredeli.

Pause, 13-8 : Anja Edin har fått blod på tann. Gjør som i mesterskap med Norge, skyter tidlig og vanskelig. Tonje Larsen ryker på en to-minutter, og Györ utnytter overtallet. Vinner siste del av omgangen med to mål. Flere må melde seg på for Larvik om de skal ha en mulighet.

- Fem mål bak, ingen ting er kjørt, sier Larviks assistentreneren, Tor Odvar Moen til TV2 i pausen.

35.minutter 15-10:  Den andre omgangen startet med et skudd fra Edin og en redning av Lunde Haraldsen. Larvik får den boosten de trenger når Leganger redder en straffe. Isabel Blanco scorer på kontringen. Larvik er tøffere i forsvar, og har nok fått en skikkelig skjennepreken i pausen.

Thea Mørk har kommet inn på Larviks kant. Tør å hoppe inn i Györ-forsvaret. Scorer Larviks andre.

40.minutter, 17-11: Larviks storskyter, Linn Jørum Sulland, er helt borte. Larvik greier ikke å sette henne opp i gode situasjoner, og Larvik trøbler i etablert angrep. Hennes eneste skudd etter pausen ender rett i klypene til Lunde Haraldsen. 

Heidi Løke har meldt seg på i Györs angrep. Scoret sine to første mål i kampen.  Tonje Larsen svarer på en sjedent visitt i angrep, men Larvik greier ikke å knappe inn på ledelsen.

- Mayday-mayday, sier Bredeli. 

Ikke uten grunn. Det her ser umulig ut for Larvik.

45.minutter, 19-15: Larvik spillet bedre framover. Det går fortere, og Tonje Larsen og Isabel Blanco har meldt seg bedre på. Det hjelper dog lite: Görbich gjør som hun vil i Györs angrep, og Larvik greier ikke å knappe nok innpå.

Larvik må vinne det siste kvarteret med syv mål. Ikke umulig.

50.minutter 19-17 :  Gro Hammerseng scorer sitt første mål i kampen. Det gir laget en boost. Larvik finner et undertall 2-0. Györ bommer i angrep, og Larvik kontrer. Men Mørk skyter i stanga, og Larvik greier ikke å ta den mulighetet.

Leganger redder igjen. Men nok en gang bommer Larvik på kontringer. Der hadde de sjansen til å gjøre det VELDIG spennende. Mistet litt flyten med de to kjappe bommene der. Fortsatt håp!

55.minutter 22-20: Larvik holder følger med Györ, men det hjelper lite. Hjemmelaget holder stand, og holder ledelsen på 2-3 mål. Larvik innser nok at det her er over nå, selv om Mørk og Larsen spiller godt.

Slutt: Det ble spennende helt til siste slutt. Larvik greide å utlikne,, og med ett minutt igjen måtte de ha tre mål. Men det ville seg ikke:

Det er slutt. Larvik greide ikke å snu kampen i Ungarn, og tapte 23-22. Dermed brøt Györ forbannelsen.

<strong> STORSPILLER:</strong>  Katrine Lunde Haraldsen er i det umulige hjørnet i dag. Har 16 redninger etter 30 minutter.  Foto: Attila Kisbenedek / AFP.
STORSPILLER: Katrine Lunde Haraldsen er i det umulige hjørnet i dag. Har 16 redninger etter 30 minutter. Foto: Attila Kisbenedek / AFP. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer