Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal tilbake etter skade

Györ-fansen i ekstase da Oftedal endelig scoret i comebacket

Stine Bredal Oftedal var tilbake etter ankelskaden onsdag.

SKADECOMEBACK: Jubelen sto i taket i Audi Arena i Györ da Stine Bredal Oftedal satte sitt første mål etter skaden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKADECOMEBACK: Jubelen sto i taket i Audi Arena i Györ da Stine Bredal Oftedal satte sitt første mål etter skaden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
  • Györ - Kecskemet 39-19

GYÖR (Dagbladet): Stine Bredal Oftedal gjorde onsdag kveld comeback etter skaden hun pådro seg i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Etter en drøy måned på sidelinja var comebacket etterlengtet.

- Det føles veldig bra å være tilbake, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

Hun hadde nemlig sett for seg å være ute en ukes tid - men har altså vært ute i omtrent fire uker før kampen mot Kecskemet onsdag.

- Det har tatt en del mer tid enn jeg trodde, det var litt irriterende. En måned er ikke så lenge, men nå kommer de viktigste tingene. Da er det godt å være tilbake i trening, sier Oftedal.

Med de viktigste tingene menes da altså serieinnspurten - der Györ kniver om ligatittelen - og semifinalene i Champions League.

Lekestue

Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis, bare ett mål bak Györ. De grønnkledde tok motstanderen ofte på farten og kontret inn mål etter mål, men forsvaret og Kari Aalvik Grimsbø slet med å stenge igjen.

Allerede snaut halvveis i første omgang gjorde Oftedal seg klar for å entre banen. Hun satte umiddelbart fart i Györs angrepsspill, og sto solid i forsvar. Grimsbø fikk også fart på sakene.

GOD: Kari Aalvik Grimsbø sto en omgang mot Kecskemet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
GOD: Kari Aalvik Grimsbø sto en omgang mot Kecskemet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Utover i omgangen begynte hjemmelaget å dra ifra, og holdt regelrett lekestue med Kecskemet.

Til pause ledet Györ 22-11.

Straffebom

Men scoringen for Oftedal lot vente på seg. Etter pause bommet hun først på en straffe. Så brøt hun i forsvar og satte fart i kontra. Den satte hun også i Kecskmets keeper.

På den neste straffen var hun uheldig og satte forsøket i fjeset på keeper Jovana Risovic, og var raskt borte og ba om unnskyldning.

Oftedal satt også litt på benken, men hver gang hun kom på banen var det til stor begeistring for publikum.

Da hun endelig scoret etter et gjennombrudd etter 16 minutters spill, sto jubelen i taket. Til slutt ble det to scoringer på landslagskapteinen.

- Det er lenge siden jeg har bommet så mye som i dag. Jeg vet ikke helt hva det kom av. Men vi vinner og jeg kommer i gang, og det var det viktigste, sier Oftedal til Dagbladet.

Halsbetennelse

Det var i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia i mars at Stine Bredal Oftedal ble båret av banen etter en skikkelig overtråkk.

Hun var egentlig kampklar i helga, men da satte en halsbetennelse stopper for comebacket.

Nora Mørk, som også spiller i Györ, er for øvrig ute med en kneskade.

Kecskemet ligger nest sist i den ungarske eliteserien, og har bare tre seiere på 21 kamper. Györ topper, med 20 seiere og ett tap denne sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media