Györ flørter med Vipers-talent

Györ har siktet fullt innstilt på Henny Reistad (20). Ifølge klubbdirektør Csaba Bartha er det ikke lenge før hun får et lukrativt kontraktforslag.

Podgorica, Montenegro 20190407.
Henny Reistad bidro sterkt til at Vipers vant 24-19 i den første kampen i kvartfinalen i Champions League mellom Buducnost og Vipers Kristiansand.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Podgorica, Montenegro 20190407. Henny Reistad bidro sterkt til at Vipers vant 24-19 i den første kampen i kvartfinalen i Champions League mellom Buducnost og Vipers Kristiansand. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Lørdag møtes Vipers og Györ i semifinalen i Champions League i Budapest.

– Når man ser på den posisjonen den klubben har i verden nå, så kan man jo ikke annet enn å bli smigret av det, sier Reistad til NTB etter all ros fra Bartha.

Hun er det store navnet i norsk kvinnehåndball den siste året. De fleste kjennere mener at Reistad er den neste store eksporten.

– Jeg har to år igjen av kontrakten med Vipers, og for meg har det vært veldig bra i Vipers. Så jeg ser for meg å fortsette der. Det er bra for min utvikling.

På topp

– De norske spillerne er de beste i verden. De er følelsesmessig, kondisjonsmessig og koordinasjonsmessig best. Det er veldig viktig i håndballen, sier Bartha til NTB.

– Min plan er å hente flere norske spillere til min klubb.

– Henny Reistad?

– Kanskje …

– Liker du henne som spiller?

– Ja, henne liker jeg veldig godt. Hun er et veldig stort talent og svært intelligent. Jeg så henne i U-20-VM i fjor. Der var hun etter min mening den beste spilleren. Min plan for framtiden, er å hente henne, sier Bartha.

Mange

Det er fire norske spillere i Györ etter denne sesongen. Nora Mørk forsvinner til Bucuresti. Kari Aalvik Grimsbø, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset fortsetter.

Lørdag spiller Vipers mot Györ i semifinalen i Final4. I den andre kampen spiller Metz (Frankrike) og russiske Rostov.

Finalen og kampen om 3.-plassen går søndag.