Györ tapte mesterliga-finalen på færre bortemål

Bittert tap for Løke og Lunde Haraldsen.

SMERTEFULLT: Heidi Løke og Györ tapte mesterligafinalen på bitreste vis mot Budocnos Podgorica. Foto: (AP Photo/Risto Bozovic)
SMERTEFULLT: Heidi Løke og Györ tapte mesterligafinalen på bitreste vis mot Budocnos Podgorica. Foto: (AP Photo/Risto Bozovic)Vis mer

Budocnos Podgorica slo ungarske Györ 27-25 og vant søndagens mesterligafinale i håndball sammenlagt med flere scorede bortemål.

Györ hadde to mål å gå på fra den første finalekampen, men 54-54 sammenlagt holdt ikke så lenge laget fra Montenegro scoret flest bortemål (to mer enn Györ). Søndag hjalp det ikke at Györ spilte i overtall det siste minuttet. Det klarte ikke laget til trener Karl Erik Bøhn å utnytte.

Tapet var en bitter pille å svelge for Bøhns to norske spillere, Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen.

Men en så knapp ledelse som Györ hadde, var det slett ikke gitt at de ville vinne sammenlagt foran 5000 elleville tilskuere i hallen i den montenegriske hovedstaden.

Løke vant mesterligafinalen med Larvik sist sesong, men klarte ikke å gjenta bedriften med Györ i år.

Heller ikke Viborg hadde marginene på sin side i cupvinnercupen. Også der ble det ungarsk seier ved FTC Hungaria. Akkurat som i bortemøtet tapte Viborg 30-31. Søndag var Viborg i føringen mot slutten av kampen, men de holdt ikke helt inn.

- Dette var surt. Jeg har ikke ord for hvor skuffet jeg er. Vi feilet for mye i avgjørende situasjoner, sa landslagsspiller og banens beste Rikke Skov.

Den tidligere Byåsen-spilleren Marit Malm Frafjord er en av strekspillerne på Viborg. Søndag scoret hun fire ganger.

FTC Hungaria vant cupvinnercupen også sist sesong. Viborg vant mesterligafinalen i både 2009 og 2010.

(NTB)