Final Four i håndball:

Györ-topp nekter å snakke om Nora Mørk

Stjerna skal bort fra Ungarn-klubben.

HÅNDBALL-TOPP: Györs klubbpresident Csaba Bartha avfeide helt å kommentere noe om Nora Mørk-situasjonen i forkant av Final4-sluttspillet i håndball. Foto: Espen Hartvig / NTB Scanpix
HÅNDBALL-TOPP: Györs klubbpresident Csaba Bartha avfeide helt å kommentere noe om Nora Mørk-situasjonen i forkant av Final4-sluttspillet i håndball. Foto: Espen Hartvig / NTB ScanpixVis mer

Györs klubbpresident Csaba Bartha avfeide helt å kommentere noe om Nora Mørk-situasjonen i forkant av Final4-sluttspillet i håndball.

- Jeg vil ikke snakke om Nora Mørk, takk, sa en svært bestemt Bartha til NTB på et pressemøte i Budapest fredag.

Så gjentok han budskapet. Mørk var et åpenbart ikke-tema. Hun stilte heller ikke på medieseansen der fem spillere var plukket ut, blant disse norske Veronica Kristiansen.

Mørk forlater Györ etter sesongen. Hun har valgt å fortsette karrieren i Bucuresti.

Det virker åpenbart at Györ har tatt Mørk-avskjeden ganske tungt. Etter mange Mørk-kneskader ville klubben ha ytterligere noe tid på å vurdere helsetilstanden før den kom med et tilbud om en forlenget avtale.

Før det ble gjennomført, hadde Mørk skrevet under for Bucuresti.

Kort etter avslaget på svar omkring Mørk, brukte Bartha god tid på å snakke om de fire norske som fortsetter i klubben. Det er Kari Aalvik Grimsbø, Stine Bredal Oftedal, Kristiansen og Kari Brattset.

- De er ikke bare nyttige spillere for Györ, men de er sentrale i resten av håndballverdenen. Vi håper det fortsetter slik også for oss i Györ, sier han.

Györ møter Vipers Kristiansand i semifinalen lørdag. I den andre kampen spiller franske Metz mot Rostov (Russland).