Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Györ vant Champions League 2018

Györ vant Champions League etter nervedrama

Györ vant den nervepirrende Champions League-finalen mot makedonske Vardar.

VIKTIG: Stine Bredal Oftedal var viktig for Györ. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
VIKTIG: Stine Bredal Oftedal var viktig for Györ. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer
  • Vardar - Györ 19-19 (9-9), 26-27 e.e.o.

Både Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø startet for Györ i jakten på deres fjerde Champions League-triumf. Korsbåndsskadde Nora Mørk så oppgjøret fra benken.

Det ble et uhyre nervepirrende oppgjør fra ende til annen. Ungarerne sikret seg en ledelse innledningsvis, men mistet den til pause. Men de nektet å gi slipp, og sikret ekstraomganger.

Der satte grønntrøyene de viktige scoringene. Det ble jevnt, men Györ kan kalle seg Champions League-mestere i sesongen 2017/2018 - takket være keeper Eva Kiss' avgjørende redning i siste sekund.

Nervedrama

Oftedal var - som i semifinalen lørdag - en viktig brikke i laget, og markerte seg som toneangivende i angrep. Allerede etter fem minutter var hun på scoringslisten.

Nederlandske Nycke Groot var den store spilleren i oppgjøret. Det ungarske laget sikret seg en ledelse på de makedonske motstanderne innledningsvis.

CL-MESTERE: Györ. Foto:  REUTERS/Bernadett Szabo
CL-MESTERE: Györ. Foto: REUTERS/Bernadett Szabo Vis mer

Men etter drøye tjue minutter var kampen preget av slurv i begge retninger. Både Györ og Vardar avsluttet på det som egentlig var ganske dårlige sjanser. Men Györ sto godt i forsvar, og Grimsbø åpnet godt.

Vardar satte sine sjanser, og rett før pause tok de også ledelsen for første gang i løpet av kampen. Det må også påpekes at Oftedal på dette tidspunktet satt på benken - og det var tydelig at Györ manglet hennes angrepskraft.

Viktig Oftedal

Da kom også Oftedal tilbake på banen. Györ kjempet seg da tilbake til 9-9 før pause, og Grimsbø gjorde en ny, god redning rett før pause.

Men godt sto også Vardars keeper. Rett etter pause økte det makedonske laget til en tomålsledelse. Først åtte minutter ut i andre omgang scoret Györ sitt første.

Groot fortsatte å herje, og satte scoringen som igjen sendte Györ i ledelsen med snaue sju minutter igjen. Men det forble nervepirrende:

Andrea Lekic brøt gjennom Györ-forsvaret halvminuttet før slutt og satte ballen i mål til en ledelse for Vardar. I sekundene som fulgte satte Györ den viktige scoringen som sikret ekstraomganger.

Keeperen matchvinner

Spesielt Eduarda Amorim storpspilte i første ekstraomgang, noe som gjorde at Györ gikk fra den i en ettmålsledelse.

I de siste fem minuttene var nervedramaet til å ta og føle på. På toppen av det hele fikk Györ en utvisning med to minutter igjen, og måtte spille ferdig i mindretall.

I siste sekund kastet Stine Bredal Oftedal bort ballen i angrep - men heldig for Györ gjorde keeper Eva Kiss den avgjørende redningen i akkurat siste sekund.

Kari Aalvik Grimsbø tok sitt andre Champions League-trofé sammen med Györ. For Stine Bredal Oftedal, som gikk fra Issy Paris til Györ før sesongen, var det full pott i første forsøk. Nora Mørk var også med da det ungarske laget vant i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media