Györ vant Champions League 2018

Györ vant Champions League etter nervedrama

Györ vant den nervepirrende Champions League-finalen mot makedonske Vardar.

VIKTIG: Stine Bredal Oftedal var viktig for Györ. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
VIKTIG: Stine Bredal Oftedal var viktig for Györ. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vardar - Györ 19-19 (9-9), 26-27 e.e.o.

Både Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø startet for Györ i jakten på deres fjerde Champions League-triumf. Korsbåndsskadde Nora Mørk så oppgjøret fra benken.

Det ble et uhyre nervepirrende oppgjør fra ende til annen. Ungarerne sikret seg en ledelse innledningsvis, men mistet den til pause. Men de nektet å gi slipp, og sikret ekstraomganger.

Der satte grønntrøyene de viktige scoringene. Det ble jevnt, men Györ kan kalle seg Champions League-mestere i sesongen 2017/2018 - takket være keeper Eva Kiss' avgjørende redning i siste sekund.

Nervedrama

Oftedal var - som i semifinalen lørdag - en viktig brikke i laget, og markerte seg som toneangivende i angrep. Allerede etter fem minutter var hun på scoringslisten.

Nederlandske Nycke Groot var den store spilleren i oppgjøret. Det ungarske laget sikret seg en ledelse på de makedonske motstanderne innledningsvis.

Men etter drøye tjue minutter var kampen preget av slurv i begge retninger. Både Györ og Vardar avsluttet på det som egentlig var ganske dårlige sjanser. Men Györ sto godt i forsvar, og Grimsbø åpnet godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer