SENKET START: Haugesund, med Christian Gytkjær i spissen (i hvitt, til venstre), slo Start 3-2 på hjemmebane i kveld.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SENKET START: Haugesund, med Christian Gytkjær i spissen (i hvitt, til venstre), slo Start 3-2 på hjemmebane i kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Gytkjær har funnet scoringsformen

Scoret to da Haugesund slo Start.

• FK Haugesund - Start 3-2 (1-1)

(Dagbladet): Haugesund tok imot Start på Haugesund stadion i kveld.

Det tok en drøy halvtime før Haugesund-spiss Christian Gytkjær kunne sette inn kampens første mål. Det kom som følge av et hjørnespark, som havnet hos scoringssikre Gytkjær ved bakerste stolpe.

Start utliknet til 1-1 før pause ved Alejandro Castro.

Sekunder etter at andre omgang var i gang, fosset Haugesund i angrep, og gikk igjen opp i ledelsen, denne gangen ved Tor Arne Andreassen, som fikk et gjennomspill fra Gytkjær før han klinket ballen i nettet.

To tomålsscorere
Gytkjær viste seg fram igjen da han la på til 3-1. Han fikk en vakker gjennomspillspasning. Upresset og iskald vippet han ballen vakkert over Håkon Opdal.

Castro ble også tomålsscorer da han reduserte til 3-2 for de gule. Start presset mest de siste 20 minuttene, men klarte ikke å score målet som ville sikre uavgjort.

Dette var Starts første tap for sesongen.

Godt fornøyd
- Jeg er godt fornøyd med både egen og lagets innsats. Jeg har ikke satt meg noe mål om antall scoringer, men håper å score mest mulig, sa Gytkjær til NTB etter kampen.

Av Haugesund-treneren får danske Gytkjær - som nå har tre mål på sine tre seriekamper denne sesongen - skryt.

- På 3-1-målet minnet han om Thomas Sørum (tidligere FKH-angriper). Han kippet også alene med keeper. Christian har stort potensial. Vi vant fortjent, men Start kunne fort tatt med seg poeng om de var litt skarpere mot slutten, sa Jostein Grindhaug til NTB.

TOMÅLSSCORER: Det var ikke bare Christian Gytkjær som kunne skilte med to mål i dag. Det scoret nemlig også Starts Alejandro Castro.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Det var ikke bare Christian Gytkjær som kunne skilte med to mål i dag. Det scoret nemlig også Starts Alejandro Castro. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer