SCORET TO: Christian Gytkjær (t.h.) har virkelig funnet formen med fem mål på to seriekamper. Her er Vikings Karol Mets i duell med tomålsscoreren. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SCORET TO: Christian Gytkjær (t.h.) har virkelig funnet formen med fem mål på to seriekamper. Her er Vikings Karol Mets i duell med tomålsscoreren. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Gytkjær i kanonslag ga RBK ni poengs luke

Christian Gytkjær scoret begge målene da Rosenborg slo Viking i Stavanger. Han sørget for ni poengs ledelse i toppen for trønderne.

Viking - Rosenborg 0-2 (0-0)

STAVANGER (Dagbladet): Rosenborg slo Viking 2-0 i den utsatte Tippeliga-kampen torsdag, etter to mål i andre omgang av Tippeligaens toppscorer Christian Gytkjær.

- Selvfølgelig er jeg fornøyd. Det var deilig, sier tomålsscoreren til TV 2.

Dansken har nettet fem ganger på to kamper, og er toppscorer med 13 mål.

- Jeg syns jeg har hatt en oppadgående kurve i det siste. Det var en ekstremt tung oppstart. Noe av det tyngste jeg har opplevd noen sinne. Nå har jeg endelig kommet over det, og kommet inn i laget. Jeg håper det fortsetter, sier Gytkjær, som la til at Rosenborg vant fortjent.

Rosenborg har nå ni poeng ned til Odd på andreplass foran søndagens serierunde.

- Jeg syns vi gjør en meget bra bortekamp, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Etter kampen sier Ingebrigtsen til Dagbladet at de helt klart viste at de var det farligste laget i dag.

- Vi skaper de største sjansene, har det største trykket og vinner fortjent.

Rosenborg har ny kamp mot Sogndal på søndag, før Austria Wien venter i kvalifiseringen til Europa League neste torsdag. Ingebrigtsen er derfor veldig glad for at han har en så god spillerstall.

- Jeg er strålende fornøyd med spillerstallen. Vi har spillere som kommer inn her, og som helt sikkert ville ha spilt mer, men det viktigste i stallen er at alle jobber knallhardt for at Rosenborg skal gjøre det best mulig.

- Du har et luksusproblem?

- Det er ikke derfor jeg er grå i hårene. Spillerstallen jeg har er alle treneres drøm, flirer han.

Kampen mellom Viking og Rosenborg skulle egentlig ha vært spilt den 30. juli, men ettersom Rosenborg skulle ut i en viktig kvalifiseringskamp til Champions League noen dager senere, ble den kampen utsatt til i dag.

Historien vil ha det til, at for nøyaktig 25 år siden i dag, møttes Viking og Rosenborg til dyst i Stavanger. Den gangen vant Viking 2-1.

22 kamper

I nyere tid hadde ikke Viking slått Rosenborg på 11 år, eller 22 tellende kamper, og var virkelig sugne på å kunne beholde alle tre poengene hjemme i Stavanger.

Selv om det var Rosenborg som kom best i gang de første 20, skjedde det fint lite utenom at Rosenborgs Yann Erik De Lanlay måtte ut med det som så ut til å være en kneskade.

Det er økonomiske problemer i Stavanger-laget, og spillere er på vei bort. I sommerpausen ble Ibrahim Abdullahi solgt til tyske Eintracht Braunschweig og AJ Soares gikk til AGF Aarhus, mens onsdag kom nyheten om at Joachim Jørgensen var på vei til en utenlandsk klubb.

Viking-sjanse

Når da i tillegg både Samuel Adegbenro og Bjørn Daniel Sverrisson muligens er på vei bort, begynner det å tynnes ut i rekkene i Stavanger. Likevel var det Viking som skapte kampens første sjanse, med nettopp Sverrisson, da han fra skrå vinkel satte ballen rett på Adam Larsen Kwarasey i Rosenborg-målet.

Et par minutter etter var det Rosenborg sin tur til å være farlig frempå, og forrige rundes tremålsscorer fra Åråsen Christian Gytkjær viste at det stinker mål av han om dagen da han kom seg fri på bakerste og satte avslutningen millimetere utenfor stolpen.

Etter halvtimen spilt var han frempå igjen. Denne gang enda litt nærmere, men headingen gikk i stolpen og ut.

Noe mer interessant skulle det ikke skje i en førsteomgang som neppe vil gå inn i historiebøkene som noen fotballfest.

Viking kom fra en sterk 2-1 seier mot Sogndal på Fosshaugane i forrige serierunde, mens Rosenborg vant 4-3 i en thriller av en fotballkamp på mot Lillestrøm på Åråsen, men noen målfest så det ikke ut til å bli i denne kampen.

Etter 15 minutter av andreomgang var vel en halvsjanse til Rosenborg det eneste å skrive hjem om fra Stavanger.

Kronberg-volley

Så var det Viking og Claes Kronberg sin tur til å yppe seg litt. Dansken fikk drømmetreff fra 20 meter og ballen holdt på å duppe i krysset, men Larsen Kwarasey vartet opp med en god redning og fikk slått ballen over målet.

Gytkjær-dobbel

Så, etter 73 minutter. Viking har sendt fram masse folk i angrep. Rosenborg vinner ballen og setter full fart mot Viking-målet. Innbytter Elbasan Rashani finner storscorer Gytkjær inne foran mål, og dansken sender Rosenborg i ledelsen i Stavanger.

5200 tilskuere hadde funnet veien til Viking stadion i kulden denne august-kvelden, og de få tilreisende Rosenborg-supporterne skulle få enda mer å juble for.

Etter 79 minutter ble Jonas Svensson spilt fri på høyrekanten, og inne foran mål fant han nok en gang Tippeligaens toppscorer Christian Gytkjær, som enkelt satte inn sitt 13. mål for sesongen.

Samuel Adegbenro var nær i slutten, men kampen endte 2-0 til trønderne.