Gytkjær og Fofana med show da Lillestrøm og Haugesund delte poengene

Seks mål i Tippeliga-thriller.

Haugesund - Lillestrøm 3-3 (2-1)

(Dagbladet): Haugesund var på poengjakt for å få et pusterom i bunnstriden, mens Lillestrøm hadde et ønske om å holde følge med topplagene i Tippeligaen. Da er det godt for sistnevnte å ha spillere som kan gjøre ting på egen hånd.

Moryké Fofana har tidligere vist at han kan trylle med ballen. I kveld viste han fram en scoring av ypperste merke igjen. Han mottok ballen og dro seg ned ved linja mens han dro han av en spiller, før han fra skrå vinkel overlistet Haugesund-keeperen med en frekk avslutning.

- Han har en x-faktor som få, om noen i Tippeligaen har, sier Joacim Jönsson til C More.

- Det er utrolig gøy å ha slike spillere på laget, sier Bjørn Helge Riise til kanalen.

Stor miss Erling Knudtzon hadde en eventyrlig mulighet til å sette inn ledermålet til de gule kvarteret etterpå, men headingen fra to meter gikk via tverrligger og over målet.

- At han kan bomme der, sier Jönsson om situasjonen.

- Det er helt utrolig, sier Steffen Iversen til C More.

Heldigvis for bortelaget var Fofana lysten på mer. Han fant seg plass inne i boksen, og sendte et innlegg fra Imoh Fred Friday rett i kassa fem minutter før slutt. Vitamininnsprøytning for Lillestrøm, kalddusj for Haugesund.

Hattrick Men Christian Gytkjær ville ha siste ord i målprotokollen. På overtid fullførte han sitt hattrick, og lagene delte broderlig poengene i Haugesund.

- Det føles som om vi skulle hatt alle poengene her i dag, men ett er bedre enn null poeng, sier Gytkjær til C More.

Han forteller det ville vært tungt å gå i garderoben med null poeng etter kveldens kamp.

Etterpå vanket det skryt fra Haugesund-treneren.

- Han er fenomenal i boks, den beste avslutteren i Norge, sier Jostein Grindhaug til C More.

Pangstart Lillestrøm fikk en pangstart før det var gått ti minutter. Og det var en litt merkelig scoring. Amahl Pellegrino bommet fullstendig da han skulle avslutte alene med keeper, men avslutningen var så løs at Moryké Fofana klarte å hente den før den gikk over linja. Sistnevnte fant Erling Knudtzon, som enkelt kunne sette inn kampens første scoring.

Bjørn Helge Riise var for anledningen Lillestrøm-kaptein i fraværet til Frode Kippe. Han skulle ta ansvar noen minutter etter scoringen - for Haugesund.

Stygg takling Med begge beina stormet han inn i en takling mot Simon Diedhio. Han var ikke i nærheten av å ta ballen, og hjemmelaget fikk straffespark.

- Jeg føler jeg er borti ballen, men vi får se.. Neida, den er soleklar den, sier Riise til C More, før han snur og går i garderoben ved halvtid.

Riise var heldig som ikke fikk det røde kortet i situasjonen.

- Treffer han leggen der så bryter den i to, sier ekspert Steffen Iversen til C More.

Gytkjær-dobbel Christian Gytkjær gjorde ingen feil fra krittmerket, og det var balanse i Haugesund.

Og spissen hadde en god kveld i vente. Bare ti minutter etter utlikningen var kampen snudd. Gytkjær sto på rett plass til rett tid, og kunne enkelt sendte Haugesund i ledelsen.

- Fantastisk, sa Gytkjær til C More i hvilen.