Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SARPSBORG 08 - RBK

Gytkjær reddet Rosenborg

Sarpsborg var nær ved å påføre Rosenborg sesongens annet tap, men måtte nøye seg med 2-2 i eliteserien lørdag.

SCORET: Christian Gytkjær satte inn 2-2 like før slutt mot Sarpsborg 08. Foto: Scanpix
SCORET: Christian Gytkjær satte inn 2-2 like før slutt mot Sarpsborg 08. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seriemester Rosenborg hadde ikke tapt en bortekamp eliteserien siden møtet med Odd i første serierunde, men i Sarpsborg fikk mannskapet til Kåre Ingebrigtsen det tøft.

Scoringer av Jonas Lindberg og Jon-Helge Tveita så lenge ut til å ha påført trønderne et sjeldent nederlag, men eliteseriens toppscorer Christian Gytkjær berget ett poeng med sin utligning åtte minutter før slutt. Scoringen var danskens 19. i ligaen for sesongen.

Lørdagens betyr at sjetteplasserte Sarpsborg er á poeng med Haugesund og Molde på plassene foran på tabellen. Kun ett poeng skiller opp til Odd på bronseplass.

Reginiussen utlignet

Sarpsborg er så definitivt på medaljejakt i årets eliteserie og innledet også best i flomlyset mot Rosenborg lørdag. Snaue kvarteret var spilt da hjemmefansen kunne juble for kampens første scoring.

Et langt innkast fra høyreback Alexander Groven ble etterfulgt av en svak klarering fra gjestenes forsvar. Jonas Lindberg takket for muligheten som åpenbarte seg foran ham og satte ballen i mål via Christian Gytkjær.

Rosenborg kunne slått tilbake umiddelbart, men avslutningen til Matthías Vilhjálmsson endte noen centimeter til side og over hjemmelagets mål.

Mål for gjestene ble det først minuttet før pause. Etter et hjørnespark fra kaptein Mike Jensen endte ballen hos Fredrik Midtsjø, som skjøt godt fra sin posisjon til høyre for Sarpsborg-målet. Etter at ballen hadde vært innom en av hjemmelagets forsvarere kunne Tore Reginiussen pirke inn utligningen.

Reddet poeng

RBK-back Jonas Svensson hadde den største sjansen innledningsvis i annen omgang da han fyrte løs fra god posisjon, men Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen var med på notene.

I stedet kom scoringen i motsatt ende av banen. Halve annen omgang var spilt da hjemmelaget viste fram kontringsspill av ypperste merke. Matti Lund-Nielsen kunne ha avsluttet angrepet selv, men trillet ballen uselvisk til lagkamerat Jon-Helge Tveita inne foran mål. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1.

Da øynet hjemmefansen håp om en kruttsterk og svært viktig seier, men toppscorer Christian Gytkjær ville det annerledes. Dansken stanget inn 2-2 på pasning fra Mike Jensen åtte minutter før full tid i Sarpsborg.

Dermed kan lagene foran Sarpsborg skaffe seg en liten luke i medaljekampen søndag. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!