Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gytkjær solgt til Rosenborg

Erstatter Søderlund.

KLAR FOR RBK: Christian Gytkjær går fra FK Haugesund til Rosenborg. Her i duell med VIFs Kjetil Wæhler sist sesong.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
KLAR FOR RBK: Christian Gytkjær går fra FK Haugesund til Rosenborg. Her i duell med VIFs Kjetil Wæhler sist sesong. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rosenborg har kjøpt Christian Gytkjær (25) fra FK Haugesund. Den danske spissen ble presentert på en pressekonferanse i Trondheim i ettermiddag.

Gytkjær, som har scoret 36 mål på 81 tippeligakamer fordelt på de tre siste sesongene, er en direkte erstatter for Alexander Søderlund (28) som trønderne solgte til den franske toppserieklubben Saint-Étienne på mandag.

- Først og fremst er jeg selvfølgelig ekstremt glad for å være her. Som spiller i Norge er det største du kan gjøre å komme til Rosenborg. Jeg gleder meg til å komme i gang. Hvis det kan bli noe lignende av det som var tilfellet de siste serierundene i fjor, med fulle hus, blir det fantastisk å spille her. Jeg vil gjøre som Alexander, å score masse mål, sier Gytkjær i en seanse vist på TV 2.

Fulgt ham over tid Rosenborgs sportssjef, Stig Inge Bjørnebye, forteller at klubben har har speidet på Gytkjær over tid. Han føler seg også trygg på at angriperen har de egenskapene som skal til for å erstatte mannen som dunket inn 22 mål og ble Tippeligaens toppscorer sist sesong, nevnte Søderlund.

- Dette er en spiller vi har fulgt en stund. Vi ser på han som veldig spennende i vår måte å spille på. Med hans ferdigheter tror vi han vil ta over for en spiller som har vært veldig bra for oss og blitt toppscorer i Tippeligaen, sier Bjørnebye.

Kjøpet betyr at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen nå har Gytkjær, Matthias Vilhjálmsson og Andreas Helmersen som midtspissalternativer. I tillegg er Riku Riski i klubben, men finnen ble hovedsaklig brukt på en av kantene før forrige høsts utlån til IFK Göteborg.

FKH jakter forsterkninger Leder for spillerlogistikk rundt FK Haugesunds A-lag, tidligere hovedtrener Jostein Grindhaug, meddeler Dagbladet at klubben ønsker å hente flere nye spillere til klubben etter salget av Gytkjær.

Dansken er nemlig langt ifra den eneste som har forsvunnet fra haugalandet siden forrige sesong. Profiler som Joakim Våge Nilsen, Simon Diedhiou, Per-Morten Kristiansen, Daniel Bamberg, Michael Haukaas, Martin Bjørnbak og Søren Christensen er alle borte.

Diedhiou og Gykjær er solgt, mens de andre ikke har fått forlenget sine respektive avtaler. Bak FKHs valg ligger det en bevisst strategi.

- Vi har ryddet godt opp i Haugesund etter to år hvor vi har slitt. Vi har laget oss rom til å bygge litt nytt. Det er det som er tanken bak dette her. Vi vil få inn nytt og bygge et nytt FKH-lag, sier Grindhaug til Dagbladet.

Denne uka er blant andre Sondre Tronstad og ghanesiske Derrick Mensah med på trening. Totalt ønsker Grindhaug å bringe fire til fem nye ansikter til klubben.

- Vi leter etter typer som kan passe inn i den filosofien som Mark Dempsey ønsker å spille. Først og fremst leter vi etter spillere med kvalitet og potensial. Vi forsøker å sette sammen et godt lag, sier Grindhaug, som forteller at klubben ser både i nærområdet og internasjonalt etter mulige forsterkninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!