Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gyurta vant 200 meter bryst på ny verdensrekord

Holdt unna for avslutningssterk hjemmefavoritt.

GLAD GULLVINNER: Daniel Gyurta vant 200 meter bryst på verdensrekordtida 2.07,28 - en rekordforbedring på tre hundredeler.Foto: Jessica Gow / NTB Scanpix
GLAD GULLVINNER: Daniel Gyurta vant 200 meter bryst på verdensrekordtida 2.07,28 - en rekordforbedring på tre hundredeler.Foto: Jessica Gow / NTB Scanpix Vis mer

Verdensmester Daniel Gyurta satte verdensrekord i OL-finalen på 200 meter bryst onsdag med 2.07,28.

Det er en rekordforbedring med tre hundredels sekund. Dermed ble det verdensrekord på begge avdøde Alexander Dale Oens øvelser i London-lekene.

Michael Jamieson fra Storbritannia tok sølv med 2.08,35.

- Det var et veldig tøft løp. De siste 20 meterne så jeg Jamieson komme. Han var veldig rask mot slutten, men jeg greide å holde unna, sa Gyurta.

Jamieson ble heiet fram av hjemmepublikum.

- Jeg har fått veldig mange støtteerklæringer, og jeg ville så gjerne på pallen for å takke alle som har hjulpet meg, sa han.

Kitajima uten medalje igjen Bronsen gikk til Ryo Tateishi fra Japan.

Hans landsmann Kosuke Kitajima, som vant både 100 og 200 meter bryst ved de to foregående lekene, mislyktes igjen i forsøket på å bli første mannlige svømmer med OL-gull tre ganger på rad.

Kitajima ble igjen uten medalje. Han endte seks hundredeler bak Tateishi.

- Jeg var sikker på at enten jeg eller Kosuke ville få en medalje. Jeg er glad for at jeg vant bronsen for Japan, sa Tateishi.

Verdensrekord også på kvinnesida Også Rebecca Soni fra USA var i rekordform i London Aquatics Centre, selv om det ikke var noen medaljer til utdeling. Med tida 2.20,00 satte hun ny verdensrekord på kvinnenes 200 meter bryst.

Amerikaneren senket rekorden til canadiske Annamay Pierse med 12 hundredels sekund. Den gamle rekorden ble satt for tre år siden.

OL-finalen i øvelsen går torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media