- Ha deg vekk, din alkis

Rekdal og Bakke i munnhuggeri etter kamp.

FORBANNET: AaFK-trener Rekdal tente på alle pluggene da Bakke kalte Demar Phillips en skuespiller. Ifølge treneren startet bråket med Bakke allerede i pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FORBANNET: AaFK-trener Rekdal tente på alle pluggene da Bakke kalte Demar Phillips en skuespiller. Ifølge treneren startet bråket med Bakke allerede i pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| BERGEN / OSLO (Dagbladet.no): Brann - Aalesund 2-1 (1-0)

Episoden AaFK-treneren og Eirik Bakke var så grunnleggende uenige om, fant sted etter 41 minutters spill, på stillingen 1-0 til Brann.

Aalesund-ving Demar Phillips ble spilt nydelig gjennom av Johan Arneng, og gikk ned i duell med Branns Hassan El Fakiri.

Kristoffer Helgerud så på assistentdommeren før han vinket spillet videre, til Kjetil Rekdals tydelige frustrasjon sidelinjen.

TV-bildene viser at Phillips fikk en dytt av El Fakiri, men at forseelsen skjedde utenfor straffefeltet.

Phillips burde imidlertid hatt frispark. Jamaicaneren var gjennom, og i så måte burde El Fakiri fått se det røde.

Konfrontert med situasjonen i intervjusonen etter kampen, sa Erik Bakke følgende:

- Kjetil Rekdal bør konsentrere seg om sitt. Han må slutte å syte, og ta seg i nakken selv. Alle så at det var skuespill.

Det fikk det til å renne over for AaFK-trener Rekdal, som for åpne NRK-kameraer kom i et voldsomt munnhuggeri med Brann-spilleren.

- Klapp igjen og ha deg vekk, sa Rekdal.

- Du trenger ikke stå der og si at vi filmer når vi ikke filmer. Du får se det på TV-en. Nå orker jeg ikke snakke med deg mer.

- Ha deg vekk, din alkis, sa Rekdal, mimet at han holdt en flaske på høykant over ansiktet, og henviste med det sannsynligvis til Bakkes promilledom fra 2003.

Da ble den daværende Leeds-spillerens førerkort inndratt for to år. I tillegg fikk sogndølingen bøter både fra klubb og myndigheter.

Måtte fysisk hindres
Alkoholutspillet fikk fikk Bakke til å tenne, og Branns målscorer måtte fysisk geleides inn i spillertunnelen av Azar Karadas og Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr.

- Alle har vel fått med seg hva han sa. Jeg hadde en litt uheldig episode med bilkjøring for noen for år siden, så det er klart jeg ble provosert, sier Bakke.

- Kjetil er Kjetil, men man kan ikke bare blåse ut sånn. Jeg er ikke uvenn med ham, men han må forstå, sier en tydelig utilpass Bakke.

Ifølge Rekdal starter bråket allerede i pausen.

- Jeg er opptatt av rettferdighet, og jeg snakket med dommeren ute på banen i pausen. Han forteller at han står for langt unna og ikke ser det. Det er helt greit. Men jeg endte opp i en usaklig diskusjon i pausen med Eirik Bakke, forteller Kjetil Rekdal, som antyder at det som ble sagt av Brann-spilleren ikke var av det flatterende slaget.

AaFK-treneren hevder han ikke visste at det han gikk direkte ut til folket.

- Jeg var ikke klar over at kameraet sto på. Den lærdommen får jeg ta, sier Rekdal til Dagbladet.

Jamaicaneren Demar Phillips fikk med seg bråket etter kampen.

Selv om han ikke skjønte hva Rekdal sa, så er han fornøyd med at treneren sto opp for ham etter kampen.

- Jeg filmet ikke, og da er det bra at treneren står opp for deg, sier Phillips.

- Jeg kjente definitivt en hånd i ryggen. Jeg filmet ikke, sier Philips til Dagbladet

- Om det var innenfor 16-meteren vet jeg ikke. Men jeg var alene med keeper og det burde ha vært et rødt kort, sier han.

Klubben venter straff
AaFK-styreleder Torill Stamdal legger seg flat på vegne av klubben.

- Jeg har ikke hørt det selv, jeg sto litt bak. Det er en veldig lei situasjon, det er bare å beklage på alle måter, sier hun til Dagbladet.

- Forventer du en straff fra NFF?

- Det var ganske grov sjikane, så jeg tror vi kan vente oss en eller annen reaksjon. Det er vi forberedt på, sier hun.

Rekdal fikk også kritikk av NRK-ekspert Karl Petter Løken.

- Han må kunne oppføre seg hvis han skal være trener for eliteserielag, sier Løken.

- En spontanreaksjon må vi kunne tåle, men at det tar såpass av, en time etter at den omdiskuterte episoden skjedde, er unødvendig.

Brann tok ledelsen
Hjemmelaget tok ledelsen etter åtte minutter.

Olafur Örn Bjarnason slo en finfin langpasning til Huseklepp på løp. Brann-angriperen tok ned ballen fint på kneet, og sendte ballen forbi Lindegaard.

1-0.

Etter at Eirik Bakke hadde doblet for Brann, reduserte AaFK tre minutter på overtid.

Johan Arneng avsluttet rett på Opdal, som måtte gi retur. Der var fyrtårnet, som scoret sitt femte mål for sesongen.

- Det var en tøff kamp. Vi skapte ikke så mye i første omgang. Men etter pause så skapte vi mye - og kjempet bra, sier Demar Phillips til Dagbladet.

SATTE INN 2-0: Eirik Bakke feirer med fansen etter scoringen. Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX
SATTE INN 2-0: Eirik Bakke feirer med fansen etter scoringen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
FILMET IKKE: AaFK-ving Demar Phillips mener El Fakiri burde hatt rødt kort. Her fra en kamp mot Tromsø tidligere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FILMET IKKE: AaFK-ving Demar Phillips mener El Fakiri burde hatt rødt kort. Her fra en kamp mot Tromsø tidligere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer