IMPONERER: Den første Glimt-keeper Hannes Halldorsson møtte i EM, var Cristiano Ronaldo og Portugal. Det gikk greit. Rooney og England gikk også greit. I kveld skal Hannes bryne seg på Olivier Giroud, Anthony Martial og Antoine Griezmann. Foto: Bjørn Erik Olsen / Dagbladet
IMPONERER: Den første Glimt-keeper Hannes Halldorsson møtte i EM, var Cristiano Ronaldo og Portugal. Det gikk greit. Rooney og England gikk også greit. I kveld skal Hannes bryne seg på Olivier Giroud, Anthony Martial og Antoine Griezmann. Foto: Bjørn Erik Olsen / DagbladetVis mer

- Ha trua, Hannes!

Glimt-keeper Simon Thomas tror kollega Hannes Halldorsson kan avgjøre EM-kvartfinalen i kveld.

BODØ (Dagbladet): I går fikk Simon Thomas endelig sjansen i målet til Glimt - fordi førstekeeper Hannes Halldorsson er i Frankrike og utretter EM-underverker med Island.

Og spiller kvartfinale mot vertsnasjonen i kveld.

Sjansen som dukket opp, tok Simon Thomas vare på.

26-åringen fra Canada hadde et par avgjørende redninger, som bidro til at Glimt spilte 0-0 i en sjanserik kamp mot serieleder Rosenborg.

- Kan stoppe Frankrike Nå hilser han til sin venn, keeperkollega og konkurrent i Bodø/Glimt - som om få timer inntar Stade de France for å utrette nye mirakler med Island:

- Hannes og jeg bruker ikke så store ord oss imellom. Så jeg sier bare: «Ha trua, Hannes!». Jeg er glad på dine vegne, og ønsker deg alt det beste i kveld.

På Dagbladets forespørsel tar Simon Thomas seg tid til å reflektere over hvordan lagkameraten har fremstått i EM:

- Hannes har hatt noen solide kamper. Gjort noen nøkkelredninger. Jeg sendte ham nylig en sms og ønsket ham lykke til. Vi er venner og har backet hverandre opp her i Bodø/Glimt. Vi er konkurrenter, ja, men vi er vennlige konkurrenter. Og jeg har akseptert at jeg ble andrekeeper. Hannes har noen kvaliteter som gjør at jeg ikke blir forundret om han blir «Man of the Match» i kveld. Han kan stoppe Frankrike.

I AKSJON:  I går fikk Simon Thomas endelig sjansen i målet til Glimt - fordi førstekeeper Hannes Halldorsson er i Frankrike og utretter EM-underverker med Island. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
I AKSJON: I går fikk Simon Thomas endelig sjansen i målet til Glimt - fordi førstekeeper Hannes Halldorsson er i Frankrike og utretter EM-underverker med Island. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Du tror Island kan slå ut Frankrike på egen hjemmebane?

- Jeg ser ingen grunn til at de ikke skal klare det. Alle skjønner jo nå, på dette stadiet av EM, at de ikke har hatt flaks. De er kommet til kvartfinalen fordi de er gode. Og fordi de vet at de kan slå hvem som helst.

Tok vare på sjansen
Hannes Halldorsson har vært Glimts førstevalg i år. Halldorsson kom på utlån fra nederlandske Nijmegen, og tok plassen fra Simon Thomas rett før seriestart.

Hannes ville voktet buret mot Rosenborg, hadde han vært i Bodø. Men kollegaens EM-suksess ga Simon Thomas sjansen.

Det gjorde han meget bra. Han stanset flere gode skuddforsøk fra Rosenborg - senest like før slutt, da Pål André Helland kom alene gjennom fra spiss vinkel. Thomas reddet skuddet, men vil ikke være med på at han berget ett poeng:

- Denne kampen var en laginnsats gjennom 90 minutter. Vi spilte godt, hadde Rosenborg i kne flere ganger, og kunne ike gjerne vunnet. I den situasjonen Glimt er, så var dette en lagseier.

Glimt-trener Aasmund Bjørkan ble imponert over sin nye førstekeeper:

- Det er stas å ha med Hannes i EM. I hans fravær gjorde Simon Thomas alt jeg kunne håpe på. Vi har to meget dyktige keepere, sa Bjørkan til Dagbladet.

Vil bli VM-keeper for Canada Simon Thomas har selv ambisjoner som landslagskeeper:

- Jeg har tre A-landskamper for Canada. De to første fikk jeg alllerede for fire år siden. Nylig fikk jeg sjansen igjen, og nå håper jeg å få spille når VM-kvalifiseringen fortsetter i september. Gjør vi det bra mot Honduras og El Salvador tar vi andreplassen i gruppa - bak Mexico. Og da er vi klare for siste kvalikrunde.

- Så i VM om to år kan Glimt ha en ny mesterskapskeeper?

- Det er målet, sier Simon Thomas og smiler.

HILSER: Simon Thomas hilser til sin islandske kollega. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HILSER: Simon Thomas hilser til sin islandske kollega. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.