Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haag ville teste grensene sine, så gikk hun for langt

- Vet egentlig ikke hva som er galt.

SYK: Akkurat som langrennsektemannen Emil Jönsson, har Anna Haag blitt satt ut av sykdom i høst. Foto: Scanpix
SYK: Akkurat som langrennsektemannen Emil Jönsson, har Anna Haag blitt satt ut av sykdom i høst. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Akkurat som Therese Johaug (27), Hedi Weng (24) og resten av det norske kvinnelandslaget, trener de svenske langrennsjentene beinhardt i oppkjøringen til den kommende sesongen.

Anna Haag (29) er blant dem som har ligget på den berømte knivseggen, både når det gjelder mengde og intensitet. Hun ville teste grensene sine, siden det er et mesterskapsfritt vinterhalvår i vente, men tidligere i høst gikk hun for langt.

Det har Haag fått merke de siste ukene. Da har kroppen til OL-gullvinneren fra stafetten i Sotsji 2014 reagert negativt på bortimot all form for fysisk aktivitet.

«Mystisk» Expressen omtaler sykdommen Haag pådro seg for mystisk. Landslagssjef Rikard Grip forteller at de ikke er sikre på hva som gjorde at hun mistet flere uker med trening.

- Vi vet egentlig ikke hva som er galt, men det virker som om hun er rammet av noe virusaktig, sier Grip, som må avvente det medisinske støtteapparatets utredning før han vet mer.

I helgen drar det svenske landslaget til italienske Val Senales for å trene i høyden. Den turen blir ikke Haag med på - men det positive er at 29-åringen er tilbake i trening igjen.

På sin egen blogg opplyser Haag at hun i går løp 12 kilometer med rundt 130 i gjennomsnittspuls, uten problemer.

Kan ha hjulpet Haag tror også at den ufrivillige pausen kan ha gjort henne godt, etter at hun trente hardere enn noen gang i sommer.

- Til tross for at jeg har vært sur, frustrert, irritert og bare tenkt at «jeg vil ikke det her», så tror jeg at det var nøyaktig det kroppen min trengte, skriver Haag.

Med under en måned igjen til sesongstart, kan hun nå gå løs på den kommende perioden full av overskudd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!