ENGASJERT: Kronprins Haakon var blant dem som heiet fram Emil Hegle Svendsen til sølv i går. Nå lover han også å hjelpe svenskene litt. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ENGASJERT: Kronprins Haakon var blant dem som heiet fram Emil Hegle Svendsen til sølv i går. Nå lover han også å hjelpe svenskene litt. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Haakon lover svenskene tribunehjelp

Mer diplomatisk enn de fleste av oss.

|||WHISTLER/OSLO (Dagbladet): Den norske medaljefangsten så langt i OL har ikke vært voldsom, til nå står vi fortsatt bare med Emil Hegle Svendsens sølvmedalje.

Det er uansett én mer enn svenskene har.

Kronprins Haakon følger lekene i Whistler og han håper også svenskene starter medaljesankingen snart. Men ikke på bekostning av Petter Northug, som han skal se i aksjon i kveld (norsk tid).

Tror på Petter- Jeg håper han gjør det veldig bra. Vi skal heie på ham og gjøre vårt beste fra tilskuerplass, så får han ta seg av resten, sier kronprinsen til Dagbladet.

- Vinner han?

- Det er gode muligheter for det, så det håper jeg.

- Hva forventer du av Norges medaljefangst her?

- Emil tok sølv, nå er vi i gang. Det er hyggelig å være tilbake i Canada. Første OL jeg var med på var i Calgary i 1988. Etter det har jeg vært på alle vinter-OL.

- Det gikk ikke så bra forrige gang du var i Canada?

- Det gjorde vel egentlig ikke det.

Norge måtte reise hjem uten gull fra Calgary-lekene for 22 år siden. Det ble tre sølv og to bronse.

Svenske venner- Hvilke idretter følger du tettest?

- Jeg har sett mye forskjellig, men i og med at jeg bor i Whistler får vi ikke sett så mye skøyter. Det er hovedsaklig hopp, kombinert, skiskyting, langrenn og alpint. Jeg tror foreldrene mine skal til Vancouver.

Ordkrigen mellom Sverige og Norge har allerede pågått i flere uker. Den blir ikke mindre av at Northug i kveld skal møte sine svenske rivaler. Kronprinsen er derimot mer diplomatisk anlagt enn de fleste av oss.

- Tror du Sverige tar et pent antall medaljer?

- Vi får håpe at svenskene gjør det bra. Vi skal heie på dem også.

ROYALT OL-MØTE: Etter skiskyttersprinten slo kronprins Haakon av en prat med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ROYALT OL-MØTE: Etter skiskyttersprinten slo kronprins Haakon av en prat med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer