Haakonsen krever erstatning etter overgangssaken

Advokaten bekrefter.

FRIKJENT: Tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen utenfor rettslokalene under den såkalte overgangssaken. I dag ble dommen rettskraftig da påtalemyndighetene besluttet å ikke anke frifinnelsen av alle de tiltalte. Nå varsler Haakonsens advokat erstatningskrav. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
FRIKJENT: Tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen utenfor rettslokalene under den såkalte overgangssaken. I dag ble dommen rettskraftig da påtalemyndighetene besluttet å ikke anke frifinnelsen av alle de tiltalte. Nå varsler Haakonsens advokat erstatningskrav. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere Vålerenga-sportsdirektør Truls Haakonsen (39) vil ha økonomisk kompensasjon etter den endelige frifinnelsen i den mye omtalte overgangssaken.

Påtalemyndigheten valgte i dag å ikke anke frifinnelsen av de fire siktede i overgangssaken til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Haakonsens forsvarer under rettssaken Peder Morset bekrefter overfor NRK at hans klient vurderer et erstatningskrav.

- Ja, det vil komme et krav om erstatning, sier forsvareren.

Han vil ikke si noe om hvor mye man vil kreve og at de ikke har snakket om det ennå ettersom saken har vært rettskraftig i så pass kort tid.

Stabæk fotballklubb, som også ble frikjent i tingretten, har sammen med sportslig leder Inge André Olsen sagt at de også vurderer erstatningssøksmål.

Etter straffeprosessloven har en hver som blir siktet eller tiltalt mulighet til å kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgning hvis de blir frikjent.

Haakonsen kan også rette erstatningskrav på andre grunnlag som framtidige tap. Dette er ikke vurdert ennå, ifølge Morset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer