STABÆK: Sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen, og Vålerengas Truls Haakonsen er pågrepet av Økokrim.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
STABÆK: Sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen, og Vålerengas Truls Haakonsen er pågrepet av Økokrim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Haakonsen og Olsen pågrepet i overgangssaken

- Dette er et sjokk, sier Stabæk-ledelsen.

(Dagbladet): Økokrim kom på uanmeldt visitt til Stabæk-kontorene på Nadderud i dag formiddag, og to personer er pågrepet og siktet etter Veigar Páll Gunnarsons overgang fra Stabæk Fotball til Vålerenga Fotball i sommer.

Det bekrefter Asker og Bærum politidistrikt i en pressemelding.

Politiet bekrefter at det er de to sportssjefene i Vålerenga og Stabæk som er pågrepet. Det gjelder permittert sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen og sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen.

- Dette er et sjokk. Jeg har nettopp fått vite det gjennom aviser. Jeg tror ingen i Stabæk er informert om at Olsen er pågrepet, sier daglig leder i Stabæk Fotball AS, Jon Tunold til Dagbladet rundt klokka 13.00.

Haakonsens advokat Peder Morset sier hans klient stiller seg uforstående til anklagene.

- Vi er på vei til politihuset nå. Det jeg vet er at Haakonsen stiller seg uforstående til anklagene som er rettet mot ham. Jeg ønsker ikke å komme noe inn på dette nå, for avhørene er fortsatt ikke påbegynt, sier Haakonsens advokat Peder Morset til NRK.

Stabæks pressesjef Lars Mæhlum var på Nadderud da politiet var på besøk.

- Det var ingen dramatikk. Det var tre hyggelige politimenn her, sier Mæhlum til Dagbladet.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen ønsker ikke å kommentere saken, og viser til Stabæks styreformann Jarl Øverby.

- Jeg har ingen kommentar til verken pågripelsen eller saken, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- At det er gjort pågripelse kommer overraskende på oss. Det virker dramatisk, sier styreleder Jarl Øverby til Bergens Tidene.

VÅLERENGA-SJEF:  Truls Haakonsen.
Foto: Hans Arne Vedlog
VÅLERENGA-SJEF: Truls Haakonsen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etterforskere fra politiet kom også på uanmeldt besøk til Vålerengas lokaler på Valle, og sportsdirektør Truls Haakonsens kontor ble gjennomgått.

- Vi ser på dette som naturlig del av den varslede politietterforskningen. Som vi tidligere har nevnt imøteser og støtter vi at politiet som uavhengig instans skal se på sakene. Vi ønsker å samarbeide med Politiet i etterforskningen, sier Vålerengas styreleder Odd Skarheim i en pressemelding.

- Vi har også fått informasjon om at Vålerengas sportsdirektør, som er i permisjon, er hentet inn til avhør. Dette ser vi som en naturlig del av etterforskningen, og det er etter hva vi har erfart relativt vanlig at dette skjer samtidig med at man ransaker, uttaler Vålerengas advokat i saken, Marius M. Gisvold.

Verken Haakonsens advokat Peder Morset, eller Olsens advokat Ellen Holager Andenæs har besvart Dagbladets henvendelser.

Beslagla PC-er Disse to personene er siktet for overtredelse av straffeloven § 275 jf. § 276, grov økonomisk utroskap.

Det er gjennomført ransaking på disse personenes adresser og i lokalene til Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball. Det ble gjort beslag av PC-er og dokumenter. Politiet kommer til å avhøre de pågrepne i løpet av dagen.

De to personene ble pågrepet samtidig med ransakingen, begrunnet i mistanken om straffbar handling og at det foreligger en bevisforspillelsesfare.

Haakonsen og Olsen er pågrepet etter den mye omtalte Gunnarsson/Stengel-saken. Se hele saken i egen faktaboks.

Ser på siktedes rolle Asker og Bærum politidistrikt samarbeider i saken med Oslo og Sør-Trøndelag politidistrikt. Politidistriktet mottar også bistand fra økokrim.

- Den videre etterforskning vil blant annet konsentrere seg om å avklare de siktedes rolle i saken. Videre vil man søke å avdekke om andre involverte personer eller foretak har gjort seg skyldig i noe straffbart ved spillerovergangen. Det vil også bli foretatt etterforskingskritt i Sør-Trøndelag politidistrikt, sier politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt.