Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland holdt pressekonferanse

Haaland: - Et ganske turbulent år

Erling Braut Haaland legger ikke skjul på forventningene og presset som venter i Borussia Dortmund.

SATTE ORD PÅ EVENTYRET: Erling Braut Haaland møtte pressen fredag. Foto: Friso Gentsch / NTB scanpix
SATTE ORD PÅ EVENTYRET: Erling Braut Haaland møtte pressen fredag. Foto: Friso Gentsch / NTB scanpix Vis mer

- Det var et ganske turbulent år. Jeg trente godt, men spilte ikke så mye. Så kom VM med to dårlige kamper. Så kom Hondurras-kampen. Etter det har jeg ikke sett meg tilbake.

Det sier Erling Braut Haaland om reisen fra benken i Red Bull Salzburg til stjernestatus og herjer i Champions League noen måneder senere - og nå overgangen til Borussia Dortmund.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

Fredag holdt 19-åringen pressekonferanse under Dortmunds treningsleir i Marbella.

- Det blir mer og mer press når man går til større klubber. Sånn er det. Jeg forventer mye av seg selv, sammen med et lag med vanvittige kvaliteter, sier det norske spissvidunderet.

- I en klubb som Dortmund er det selvfølgelig press. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, men nyter heller jobben min, forteller Haaland.

Forventningsfull

Tysk presse ville blant annet vite hvordan han uttaler navnet sitt, og Haaland turnerte spørsmålene med stor grad av selvfølgelighet.

Lørdag er det ventet at han får sin debut for Dortmund i en treningskamp i Marbella. I den tyske storklubben får han store stjerner som Marco Reus og Jadon Sancho som lagkamerater.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

Haaland vil ikke si at han ser spesielt fram til å spille med én av dem.

- Alle sammen. De er så gode. Jeg kan ikke vente med å spille med alle, sa han.

Livet som Dortmund-spiller er han godt i gang med. Språklig sett går det i tysk i storklubben, men det finnes unntak.

- Jeg har to danske gutter her som jeg kan snakke norsk med. De er fine fyrer, sa han.

Haaland ble klar for den tyske Bundesliga-klubben 29. desember. Han stemplet inn på sin første trening med klubben 3. januar og har siden lørdag vært i spanske Marbella på treingsleir sammen med sine lagkamerater.

19-åringen fra Bryne har fått tildelt trøye nummer 17.