Haaland: - Overraskende

Erling Braut Haaland mener det er veldig synd at landslagskollega Sander Berge pådro seg coronaviruset og samtidig mister landskamper.

OVERRASKET: Erling Braut Haaland syns det er overraskende at fullvaksinerte Sander Berge har pådratt seg corona. Foto: NTB
OVERRASKET: Erling Braut Haaland syns det er overraskende at fullvaksinerte Sander Berge har pådratt seg corona. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge møter Nederland på hjemmebane i VM-kvaliken førstkommende onsdag.

I den anledning møtte landslagssjef Ståle Solbakken og stjerneangriper Erling Braut Haaland norsk presse etter mandagens treningsøkt på Ullevaal stadion.

Like før landslagssamlingen kom meldingen at Sheffield United-spiller Sander Berge (23) testet positivt på corona - og mister følgelig flere landskamper.

- Det var jævla synd det, at den var positiv. Det er litt overraskende at en fullvaksinert person skal komme her med en positivt test. Det er selvfølgelig ikke bra for dette landslaget og verden, det er synd, sier Haaland til Dagbladet.

- Forberedt

Ståle Solbakken forteller at Berge sannsynligvis fikk corona i løpet av de siste dagene i Sheffield eller på reisen til Norge. Midtbanespilleren er isolert i Asker, ifølge landslagssjefen.

- Han slapper av. Han er jo ikke dødssyk, men han har covid, sier Solbakken.

Sykdommen kan hindre en overgang for Berge i sommer, selv om det medisinske personale er klare til å gjennomføre en medisinsk sjekk om det trengs før vinduet stenger midnatt tirsdag.

- Vi er forberedt på at det kan skje. Han som vi vi kanskje «fryktet» at skulle komme i en situasjon, han ligger i senga, eller i hvert fall på sofaen og er innestengt i ti dager. Han kan vel kun gå til Russland nå, sier Solbakken.

- Den tror jeg blir vanskelig selv for Wivestad, sier Solbakken videre med et smil, og sikter til Berges agent Morten Wivestad.

Kan bli bedre

Haaland står med én scoring på fem kamper under Solbakken.

- Helt siden jeg startet på landslaget har jeg følt jeg kan gjøre en bedre jobb. Målet mitt med Ståle og hele landslaget er å få ut det beste av spillet mitt, sier han til Dagbladet.

Haaland følger seinere opp med å si hva han må bli bedre på:

- Jeg må score mer mål, jeg må assistere mer, jeg må bli mer involvert i spillet, jeg må springe mer.

Haaland skal blant annet opp mot Liverpools midtstopper Virgil van Dijk onsdag.

- Han er den beste jeg har møtt. Han er en god spiller så vi må prøve å få spilt rundt ham, sier Haaland.

Det blir 7000 tilskuere på tribunen på Ullevaal.

- Det er selvfølgelig bra det. Jeg skulle ønske det var mer, men vi får prøve å lage en bra kveld med 7000, sier Haaland til Dagbladet.

Borussia Dortmund-angriperen vil ikke kommentere om det er noen rykter angående en overgang, med to dager igjen av overgangsvinduet.

Ikke sett på tabellen

Haaland sier dette om egen form:

- Jeg syns jeg er i fin form. Det har vært noen gode kamper og noen kamper som ikke har vært så gode. Det gjelder å finne stabilitet nå. Kroppen føles bra, sier Haaland.

Norge ligger på fjerdeplass, poenget bak ligaleder Tyrkia etter tre kamper. På spørsmål om Norge må vinne mot Nederland, svarer Haaland:

- Jeg har ikke sett på tabellen, men vi må vel det. Det vet vel dere bedre enn meg.

Norge ligger på fjerdeplass i gruppa etter tre spilte kamper med 2-0-1. Tyrkia topper gruppa med sju poeng foran Norge, Nederland og Montenegro med seks poeng. Deretter følger Latvia (ett poeng) og Gibraltar (0 poeng).

Duoen Alexander Sørloth og Kristian Thorstvedt er suspendert til kampen mot Nederland.

Førstkommende lørdag møter Norge Latvia på bortebane, før det blir kamp mot Gibraltar tre dager seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer