Mino Raiola om Borussia Dortmund:

Haaland-agent: - Ingen krig

Borussia Dortmund har varslet at de ikke har noen planer om å selge Erling Braut Haaland (20) i sommer. Haaland-agent Mino Raiola er ikke fornøyd med det standpunktet.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland mellom sin egen trener Edin Terzic og Mainz-trener Bo Svensson. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland mellom sin egen trener Edin Terzic og Mainz-trener Bo Svensson. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ryktene om at Haaland forsvinner til en storklubb allerede den kommende sommeren har svirret en god stund.

Raiola og pappa Alfie Haaland har ifølge en rekke internasjonale medier vært i møter med toppklubber i England og Spania.

I etterkant av det har Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc uttalt seg om situasjonen til den tyske TV-kanalen ARD. Der gjorde han det klart at de forholder seg til kontrakten de har med Haaland, og at planen er at den norske spissen fortsatt er Dortmund-spiller når neste sesong starter.

Uenighet

Den uttalelsen har Haalands mektige rådgiver, Raiola, kommentert:

- Jeg har vært i Dortmund for å snakke om Haaland med Zorc. Han gjorde det veldig klart at klubben ikke vil selge Erling. Jeg respekterer det, men det betyr ikke at jeg er enig. Men det er ingen krig mellom meg og Dortmund, understreket agenten til Sport1.

Dagbladet har tidligere skrevet om en klausul i kontrakten til Haaland, som gjør at han kan kjøpes for 75 millioner euro, men den trigges først sommeren 2022. Det betyr at Dortmund fram til neste sommer fritt kan sette den prisen de ønsker for jærbuen.

PARODI: Denne parodien på Erling Braut Haaland går viralt i sosiale medier. Tiktok: @chillimcfreund Vis mer

Trygg på rett valg

Klubber som har blitt trukket fram som aktuelle er Manchester United, Manchester City, Liverpool og Chelsea i England. Samt Barcelona og Real Madrid i Spania.

Dagbladet har snakket med Haalands barndomstrener Alf Ingve Berntsen om et framtidig klubbvalg.

- Jeg er helt sikker på at han vil treffe et godt valg. Han har sammen med familie og rådgivere gjort gode, fornuftige klubbvalg hele veien. Skulle jeg personlig valgt hadde det blitt Liverpool, men det er fordi det er laget mitt, ler Berntsen.

I England sitter derimot Roy Keane og håper 20-åringen faller ned på Manchester United, som han mener desperat trenger en ny spiss.

- Du har Kane, du har Haaland … Jeg hadde nok valgt Haaland grunnet alderen hans, og langtidsinvesteringen. Men jeg hadde ikke sagt nei til Kane heller, sa Keane på Sky Sports søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer