Haaland bøtter inn mål: - Galskap

Scoret hattrick og sitt åttende mål denne uka. Kun tre spillere i Premier League-historien har scoret like mange mål som Haaland på en sesong.

FLYR HØYT OM DAGEN: Erling Braut Haaland fortsetter å herje. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
FLYR HØYT OM DAGEN: Erling Braut Haaland fortsetter å herje. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Burnley 6-0 (2-0)

- For en uke det har vært for Haaland. Hva er dette her for noe?

Ordene tilhører Viaplay-kommentator Tor Ole Skullerud etter at Erling Braut Haaland hadde scoret to mål på tre minutter mot Burnley i FA-cupen.

Haaland nettet seinere sin åttende scoring denne uka (ni totalt på ei uke), etter at han scoret fem mål mot RB Leipzig i Champions League på tirsdag. Det er også hans sjette(!) hattrick for sesongen.

- Det har vært noen gode og viktige kamper. 7-0 og 6-0 før landslagspausen er imponerende, og jeg er veldig glad, sier Haaland via Viaplay etter kampen.

- Alle mål betyr mye. Alle mål for laget betyr mye. Å vinne 6-0 er fantastisk, mot et veldig bra Burnley, sier han videre.

Nærmer seg bragd

Det siste målet i kveld var hans 42. mål totalt for sesongen. Det har bare tre Premier League-spillere gjort før ham (statistikkbyrået Opta): Ruud van Nistelrooy (44 mål 2002/03) - Mohamed Salah (44 mål 2017/18) og Cristiano Ronaldo (42 mål 2007/08).

Og: Det er kun fem Premier League-spillere som har scoret hattrick denne sesongen. Haaland har altså flere hattrick enn disse tilsammen ...

- Han er utrolig, sier City-manager Pep Guardiola etter kampen.

- Kanskje han scorer 50 mål, kanskje til og med 60. Det er galskap, sier BBC-ekspert Alan Shearer, som kaller Haaland for et «beist» og en «målmaskin».

Burnley, som ledes av tidligere City-spiller Vincent Kompany, leder Championship klart, men fikk en skikkelig leksjon av de lyseblå i kveld.

Fenomen

Haaland satte først inn 1-0 etter en perfekt pasning fra Julian Alvarez i bakrom. Han fikk fram foten før keeper og ledelsen var et faktum. Ikke lenge etterpå satte han enkelt inn sin andre scoring for kvelden etter et innlegg fra Phil Foden på venstresiden.

Det er vanskelig å finne nye superlativer når man skal beskrive Haaland.

- Et fenomen. Det er ikke til å tro, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

- Det er ellevilt, sa Tor Ole Skullerud.

2-0: Haaland setter ballen forbi keeper etter et innlegg fra Phil Foden. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
2-0: Haaland setter ballen forbi keeper etter et innlegg fra Phil Foden. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

«Engelsk fotball har ikke sett noe liknende på lang, lang tid», meldte Simon Stone i BBC-studio.

«Haalands 40. scoring for sesongen. 40 mål i midten av mars. Galskap», skrev Gary Lineker, før han fulgte opp med at det var 41 mål.

Det skulle bli mer.

Ikke lenge før scoringene, fikk Haaland instruksjoner av manager Pep Guardiola på sidelinja, noe som kan ha gjort susen. Beskjeden ga nordmannen videre til lagkamerat Kevin De Bruyne.

Hattrick

Etter 55 minutter fikk Haaland en stor sjanse til å score hattrick. Han skubbet bort sin oppasser og dro seg inn i banen, før han banket til. Keeper Bailey Peacock-Farrell stoppet ballen.

Nordmannen skulle likevel få sitt hattrick. For like etterpå hamret Phil Foden i stolpen, og selvfølgelig var Haaland først på returen.

- Det er latterlig, men også briljant, mente tidligere Premier League-spiller Jermain Jenas, som også kaller Haaland et «fenomen».

Julian Alvarez la på til 4-0 etter et vakkert City-angrep og rett etterpå ble en smilende Haaland byttet ut - slik han også ble mot RB Leipzig. Det er viktigfor Guardiola å spare ham der han kan.

Cole Palmer la på til 5-0 etter 68 minutter, før Alvarez scoret sitt andre for kvelden og økte til 6-0.

Det ble kampens siste scoring. Manchester City er i semifinalen i FA-cupen for femte år på rad.

- Vi er inne i den delen av sesongen hvor vi må være på vårt beste. Det er nå ting blir avgjort. Vi må levere i hver eneste kamp, det er som finaler. Og det er det vi har gjort. Jeg er stolt og glad, sier Haaland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer