Haaland: - Det vil jeg ikke snakke om

Erling Braut Haaland uttalte seg ikke om klubbvalget, men innrømmer at det har vært noen tøffe måneder. Han ville heller ikke snakke om dødsfallet til superagent Mino Raiola.

VILLE IKKE SVARE: Erling Braut Haaland vil ikke svare på spørsmål fra pressen om overgangen til Manchester City. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Erling Braut Haaland (21) er i disse dager på landslagssamling i forbindelse med Nations League-kampene mot Serbia og Sverige - og blir først offisielt klar for Manchester City når overgangsvinduet åpner 1. juli.

I dag holdt en smørblid Haaland pressekonferanse sammen med landslagssjef Ståle Solbakken.

Haaland har fortsatt ikke uttalt seg etter at det ble klart at han skal spille for de lyseblå kommende sesong, og er fortsatt ikke presentert for klubben.

Ståle Solbakken ga tidlig beskjed om at Haaland ikke kom til å uttale seg om klubbvalget eller andre ting rundt den trolige overgangen.

- Vi er fortsatt i en sånn situasjon at det er noen ting vi må ha respekt for. Erling er ikke presentert i sin nye klubb, og det av all respekt for den klubben han skal presenteres for, så spørsmål angående det får klubben ta, sier Solbakken.

- Ikke enkelt

Haaland sier at de siste månedene ikke har vært enkle.

- De har vært tøffe. Fasen jeg er i har ikke vært enkelt, det må jeg si. Jeg har forsøkt å gjøre det jeg kan for Dortmund i to og et halvt år. Det har ikke vært enkelt, men samtidig har jeg prøvd å gjøre det beste jeg kan for klubben, sier Haaland.

- Først og fremst dette med Mino (Raiolas dødsfall, journ.anm.), det var ikke optimalt. Det har gjort ting annerledes og sånn. Du kan tenke deg selv egentlig, det jeg har vært i og står i. Det har vært litt av hvert, men sånn er det. Jeg skal ikke klage, jeg liker livet mitt og jeg liker der jeg står, svarer Haaland når han blir bedt om å utdype.

Han forteller at han syns han har vært veldig flink til å stenge alt presset ute og fokusere på det han skal levere på banen.

- Hvis jeg skal skryte litt av meg selv, jeg liker ikke å gjøre det, så er det at jeg er god til å fokusere. Å ikke tenke på noe annet og stenge ute alt, om det så er en rørlegger som skal komme til huset eller bilen må bli reparert, sier Haaland.

- Veldig tungt

Når det gjelder markeringer i forbindelse med menneskerettigheter på landslaget, sier Haaland:

- Det er opp til hver enkelt. Om du vil ha en mening om det eller ikke, jeg kommer til å respektere hver enkelt for det. Jeg står der at det er bra at vi har gjort markeringer og vi har gjort det som et lag. Det gjør vi fortsatt. Jeg syns det har vært mye bra vi har gjort.

Superagent Mino Raiola, som hadde Haaland som klient, gikk nylig bort. Det vil ikke Haaland uttale seg om.

- Det har vært veldig tungt. Det vil jeg ikke snakke om, sier Haaland, som virket preget da han svarte på spørsmålet.

GODT HUMØR: Erling Braut Haaland møter pressen før Nations League, og bryter ut i latter på spørsmål fra journalisten. Vis mer

Fikk mediefri

Erling Braut Haaland (21) fikk mediefri da Norge spilte privatlandskamper mot Slovakia og Armenia i mars. Han foretrekker å snakke med beina.

- Jeg føler jeg ikke har behov for å uttale meg om noe som helst. Jeg syns egentlig det er best å snakke med føttene, sier Haaland om det.

Solbakken utdyper Haalands mediefri overfor Dagbladet:

- Han kom til meg og sa at han hadde veldig behov for å konsentrere seg om to ting. Det var å gjøre to gode landskamper. Så foregikk det mye rundt ham, for han skulle ta et valg for livet, eller for de neste fire-fem åra, sier Solbakken til Dagbladet og fortsetter:

- Det hadde jeg ikke noe trøbbel med å innfri, og det var en enkel samtale mellom meg og Erling, da han spurte om han kunne slippe medieopptredener på den samlingen. Det sa jeg ja til, nettopp på grunn av den situasjonen han var i.

Om alle ryktene og skriveriene, sier Haaland:

- Det gjelder å ikke lese noe som helst om det som blir skrevet og ment om meg, for det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Hva folk skriver og syns om meg, får andre stå for. Det viktigste er at de nærmeste vet hvordan jeg er og hva jeg står for.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer