Haaland-dobbel!

Erling Braut Haaland sto over i helga, og kom rett tilbake i laget og scoret to mål.

Publisert
Sist oppdatert
  • Club Brügge - Borussia Dortmund 0-3 (0-3)

Erling Braut Haaland (20) var ute i helga med en skade, men meldte seg klar tirsdag. Den norske storscoreren føk rett inn i startelleveren i Champions League-kampen mot Brügge onsdag.

Da gjorde han rett og slett som han pleier, og scoret både en og to ganger. Det gjør ham nå til toppscorer i Champions League sammen med Diogo Jota (Liverpool) og Marcus Rashford (Manchester United).

- Det var en god kveld, medgir Haaland i intervjuet vist på TV 2.

- Jeg føler vi fikk vist at vi er et bedre lag. Det har gått bra mot Brügge (for Haaland, red. anm.), sier han sedvanlig fåmælt.

Det var Brügge som åpnet friskest, og spilte seg til noen gode sjanser. Men Dortmund slapp med skrekken - og slo knallhardt tilbake og tok en tidlig ledelse.

Thorgan Hazard satte ballen i mål etter en klønete retur fra keeper Simon Mignolet. Hazard banket så til fra 12 meters hold, rett i mål.

Det gikk ikke lang tid før også Haaland satte seg opp i målprotokollen. Noen små minutter seinere headet Haaland et hjørnespark på mål. Mignolet måtte igjen gi retur, som havnet i beina på Haaland.

Den satt rett i nettet. Det var mål nummer 13 på elleve Champions League-kamper på jærbuen.

Men nordmannen hadde ikke tenkt å stoppe der. Da Thomas Meunier ble spilt gjennom etter en drøy halvtime, la han ballen bort til Haaland, som la på til 3-0.

Dortmund sakket betraktelig av på tempoet og la seg lavt resten av kampen, og kontrollerte inn en overlegen seier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer