- Haaland er helt ekstrem

Elisabeth Terland (20) spilte i årsklassen under Erling Braut Haaland i Bryne. Hun har lenge vært et av Norges aller største talenter på kvinnesiden, og snart kan drømmen om spill i utlandet bli en realitet.

UTLANDET FRISTER: Elisabeth Terland skal ha hatt samtaler med en engelsk klubb nylig. Foto: Heiko Junge / NTB
UTLANDET FRISTER: Elisabeth Terland skal ha hatt samtaler med en engelsk klubb nylig. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Elisabeth Terland (20) har vært et av Norges største fotballtalenter i lang tid. Hun har også levert varene med landslagsdrakta på, og står blant annet med seks scoringer på 15 landskamper - og er med i EM-troppen til sommerens mesterskap.

- Jeg føler at ting har gått rett vei siden jeg kom inn her, så det har vært kjekt, sier Terland til Dagbladet.

Da Aftenposten i 2019 hadde en kåring over Norges største talenter på kvinnesiden, toppet Terland lista. Og tidligere i år hadde Det europeiske fotballforbundet (UEFA) en artikkel med tittelen «Ti kvinnelige spillere å se opp for i 2022» - med Terland som det eneste norske innslaget.

- Det er klart at det er veldig kjekt. Det viser at du gjør ting riktig. Men for meg er det kanskje aller mest en motivasjon, til å fortsette å gjøre den jobben som skal til for å nå de målene du har satt deg seinere i karrieren. Det er veldig fin motivasjon, sier Terland.

- Føler du noe press?

- Nei. Jeg føler ikke de tingene der påvirker meg så mye. Det er klart at press er en del av fotballen, og det må du bare leve med og takle. Så nei, det føler jeg ikke.

Landslagssjef Martin Sjögren har tidligere snakket varmt om Terland.

- Elisabeth er en av de største talentene vi har i norsk kvinnefotball. Fortsetter hun sin utvikling kommer hun til å bli en veldig god fotballspiller over lang tid, sa Sjögren til NRK i februar.

- Helt ekstrem

Som 13-åring byttet Terland ut barndomsklubben Nærbø med Bryne. Hun er ett år yngre enn superstjerne Erling Braut Haaland, og spilte i årsklassen under ham på Jæren.

Det Manchester Citys nyervervelse leverer på fotballbanen er til stor inspirasjon for 20-åringen.

- Absolutt. Det er jo bare utrolig kult å følge med. Nå er jo han helt ekstrem, men det gjør at du har lyst til å få det til, sier Terland, som kan fortelle at hun og Haaland ikke er langt unna hverandre på familietreet.

- Vi har vært på regionsamlinger og sånn, og nå er vi nesten i familie, vi har samme tanteunge. Vi er fra samme plassen og vet hvem hverandre er.

Terland har spilt mye med gutter i oppveksten, men ikke mot Haaland.

Tidlig på toppnivå

Terland debuterte for Klepp i Toppserien allerede som 15-åring. Daværende trener Olli Harder antydet at hun ville få enkelte innhopp, men i stedet fikk hun en viktig rolle i laget. Siden har hun stadig utviklet seg.

- Jeg kom tidlig inn i Toppserien og har spilt nesten alltid. Så det har vært veldig fint. Så har jeg byttet klubb, og følt jeg har tatt enda nye steg på veien og fått den utviklingen jeg vil så langt. Det er klart du ønsker at det skal fortsette, sier Terland.

Brann-spilleren kan snart forsvinne til utlandet, etter et snaut år i Bergen. Ifølge rapporter skal hun ha hatt et møte med en engelsk klubb nylig. Det ønsker hun ikke å si så mye om.

- Du har lyst til å komme til et nivå som er enda høyere enn det du er i dag, og det krever endringer etter hvert. Men nå er alt fokuset på dette mesterskapet her, og det å gjøre en så god jobb som mulig for dette laget, sier Terland.

Nå tar hun til seg læringen fra stjernespillere som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen på landslagstrening.

- Det er veldig kjekt å komme på samling, å lære mye hver dag. Ha spillere som er der du ønsker å være. Det er veldig kjekt å ha muligheten til å trene med de hver dag og ta med så mye læring som mulig, avslutter Terland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer