Erling Braut Haaland:

Haaland-eufori etter rekordkampen

Erling Braut Haaland-eventyret skyter bare mer og mer fart. I tyske medier får han hele æren for at Borussia Dortmund er i kvartfinalen i Champions League.

Publisert
Sist oppdatert

Spissfenomenet fra Jæren scoret tirsdag to ganger i 2-2-møtet med Sevilla. Det tok Haaland opp i 20. mesterligamål på kun 14 kamper. Han passerte dermed Ole Gunnar Solskjær som Norges mestscorende spiller i den gjeveste europacupen.

Etter kampen fikk han som så ofte før ros kastet etter seg i tyske medier.

- Ingen er trygge når man møter Erling Haaland. Vikingen erobrer Europa på egen hånd, skriver Bild.

Den nye kongen

FEIRING: Erling Braut Haaland etter rekordkampen. Foto: NTB
FEIRING: Erling Braut Haaland etter rekordkampen. Foto: NTB Vis mer

Tysklands mest leste avis gjør et poeng av at Cristiano Ronaldo allerede er slått ut av Champions League. Lionel Messi lider fort samme skjebne onsdag kveld: «Haaland er kongen i eliteklassen».

Ronaldo og Messi har i snaut 15 år dominert Fotball-Europa. De har til sammen vunnet 11 av 12 Ballon d'Or-priser siden 2008.

Haaland spås å bli en framtidig vinner.

Dortmund er i mesterligakvartfinale for første gang siden 2017 etter 5-4-seier sammenlagt over Sevilla. Kicker mener det er Haalands fortjeneste. Han gjorde også to mål i den første kampen i Spania.

- BVB slet seg videre. Igjen kunne de lene seg på rekordmannen Haaland.

Ustoppelig

Marca roste Sevillas tapre opptreden i Dortmund. Gjestene kom tilbake fra 0-2 og presset hardt i sluttsekundene for et mål som ville gi ekstraomganger.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

- Sevilla gir aldri opp, men Haaland er ustoppelig», skrev Spanias største avis, som mente bortelaget fikk kjenne på «Haalands lov» da Dortmund gjorde 1-0 mot spillets gang.

- Nordmannen hadde ikke gjort noe som helst, men det er det som gjør han til en av de største målscorerne i Europa.

Rekordras

20-åringen satte ikke bare norsk bestenotering i Champions League tirsdag kveld.

Han rasket samtidig til seg fire andre rekorder:

* Raskest til å score 20 mål i mesterligaen. Det klarte han på 14 kamper. Den tidligere rekorden hadde Harry Kane med 24 kamper.

* Den yngste som når 20 CL-scoringer med sine 20 år og 231 dager. Tidligere tilhørte rekorden Kylian Mbappé (21 år og 355 dager).

* Den yngste som scorer i seks kamper på rad i mesterligaen.

* Den første noensinne som scorer minst to mål i fire kamper på rad.

– Erling er helt utrolig. Det gjør oss stolte at han fortsetter å sette rekorder i vår drakt, sa Borussia Dortmund-trener Edin Terzic etter kampen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer