Ole Gunnar Solskjær

Haaland har alt han ønsker seg til jul

Ole Gunnar Solskjærs tilværelse ville vært annerledes om han hadde gått all in for Erling Braut Haaland. Det går an å tro at han angrer.

HAR MYE Å TENKE PÅ: Manchester United vant sesongens første hjemmekamp i Premier League på et straffespark fra Bruno Fernandes. samtidig scoret Erling Braut Haaland fire mål for Borussia Dortmund. Ole Gunnar Solskjær er en prinsippfast mann. Når det kommer til Brauten, kan det hende han angrer. Foto: Oli Scarff / Reuters / NTB
HAR MYE Å TENKE PÅ: Manchester United vant sesongens første hjemmekamp i Premier League på et straffespark fra Bruno Fernandes. samtidig scoret Erling Braut Haaland fire mål for Borussia Dortmund. Ole Gunnar Solskjær er en prinsippfast mann. Når det kommer til Brauten, kan det hende han angrer. Foto: Oli Scarff / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United – West Bromwich 1–0 (0–0)

BRUNO FERNANDES TRENGTE to forsøk fra straffemerket for å score ett mål mot West Bromwich Albion hjemme på Old Trafford. Samtidig scoret Erling Braut Haaland fire mål for Borussia Dortmund på Olympiastadion i Berlin.

Alt Ole Gunnar Solskjær av forskjellige årsaker ikke klarte å sy sammen på denne tida i fjor, plager nå Manchester United som ei mare.

Mon tro om ikke Manchester Uniteds norske manager angrer en smule på at han ikke firte på prinsippene da alle trodde han hadde en av verdens beste målscorere på gaffelen.

ERLING BRAUT HAALAND har alt det Manchester United mangler. Pluss litt til. Det må være vondt å tenke på for Ole Gunnar Solskjær. Samtidig gjør Erling Braut Haaland mer enn dobbelt av det tre Anthony Martials hadde fått til om Manchester United hadde fått lov til å spille med tretten mann.

Det vet Ole Ole Gunnar Solskjær.

OM RESULTATET BETYR alt kan du sikkert si at Manchester United er på beina igjen, de er I hvert fall foran naboen City på tabellen. Man kan også hevde at sesongens første hjemmeseier i Premier League kan brukes til videre utvikling av den positive inngangen til landslagspausen.

Bak resultatet, derimot, finner du alt som får kritikerne tvile på Ole Gunnar Solskjærs faglige lederskap.

Mangel på et gjenkjennelige spill mot etablert forsvar, mangelen på bevegelser og mangelen på initiativ foran ballfører.

Hadde overgangsspill og kontringer vært alt ville Manchester United vært å regne med.

Mot etablert forsvar synes de å være like hjelpeløse som enhver nedrykkskandidat.

Er det noe som kjennetegner Manchester United, så er det tilfeldigheter.

STABILITET ER EN ferdighet som vinner de store trofeene. Siden sir Alex Ferguson pakket sakene sine tilbake i 2013, har ikke Manchester United hatt det. De har ikke hatt manageren, de har ikke hatt spillerne og de har ikke hatt laget.

Skal Ole Gunnar Solskjær få ro til å jobbe mot målet han har satt seg, er han nødt til å fylle på med spillere som gir Manchester Uniteds millioner av fans det laget de drømmer om.

For ett år siden var Erling Braut Haaland en sånn spiller.

Nå herjer han i Tyskland mens Manchester United lider i England.

FIRE UKER UNNA starten på sitt tredje år som manager i Manchester United manager har 1–0 over West Bromwich på sitt vis dempet enda en storm. 23 måneder inn i jobben er Ole Gunnar Solskjær blitt en mester til det. Ikke det at han syntes å være veldig plaget av uværet som har ligget over Old Trafford på grunn av pinlige hjemmetap i Premier League, det er mest på utsida det har vært orkan i kastene.

Ole Gunnar Solskjær vet at det som sies og skrives er en del av industrien, at det holder interessen oppe og hjula i gang.

Han har også lært seg forskjellen på kritikere og fiender med en agenda.

FØR LANDSLAGSPAUSEN BIDRO den solide prestasjonen på Goodison Park (3–1) til å roe de mest høyrøstede kritikerne. Denne hjemmeseieren hjelper også. Men du så det på ansiktsuttrykket hans da Manchester United kjempet for å holde seg foran et bunnlag som ennå ikke har vunnet i ligaen, det er ikke sånn Manchester United skal se ut.

Spekulasjonene om den norske managerens potensielle avgang, selv om styreformann Ed Woodward brukte landslagspausen til å slokke det bålet, vil ikke opphøre.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR vil alltid være presset i jobben han elsker like høyt som et familiemedlem. Massivt press på egen person er en del av det å ha ansvaret på Old Trafford.

Så lenge andreplasser blir sett på som den første taperplassen, vil det alltid være sånn.

De største klubbene i verden har sin egen standard.

Manchester United er ikke engang i nærheten av den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer