Haaland herjer: - Blir for dumt

Erling Braut Haaland slo en City-rekord og har allerede slått toppscoreren i Premier League de siste fire sesongene.

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland scoret nok en gang på Etihad. Foto: Martin Rickett/PA/NTB
SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland scoret nok en gang på Etihad. Foto: Martin Rickett/PA/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Wolverhampton 3-0 (1-0)

Erling Braut Haaland har scoret 25 Premier League-mål denne sesongen. Det er flere mål enn Premier League-toppscoreren har scoret de siste fire sesongene.

Jamie Vardy (2019/20), Harry Kane (2020/21) og Mohamed Salah/Heung-min Son (2021/22) endte alle på 23 mål - sesongen før der igjen scoret tre spillere 22 mål. Haaland står med 25 scoringer - og vi er i januar.

Først knuste han midtstopper Nathan Collins i lufta og stanget inn ledelsen etter en nydelig pasning fra Kevin De Bruyne, før han var sikker fra krittmerket da de lyseblå fikk straffespark og til slutt ble servert kveldens tredje og siste scoring etter en Wolves-tabbe.

- Du kan stoppe ham tre, fire ganger, men han får alltid den ekstra sjansen. Du kan ikke forsvare deg mot ham én-mot-én, du må forsvare deg som et lag, sier Wolves' Nathan Collins til Viaplay etter kampen.

Haaland står nå med fire hattrick i Premier League denne sesongen. Det er kun Alan Shearer som har scoret flere hattrick i Premier League på én sesong (fem stykker).

«Det begynner å bli for dumt nå», skriver Gary Lineker.

- Han lever 24/7 for jobben sin, med lidenskap og kjærlighet. Han har ikke stresset noe, han er stabil. Han kjenner på det når vi taper. Tallene hans er utrolige, sier City-manager Pep Guardiola etter kampen.

- Hvis vi taper så er Haaland et problem, hvis vi vinner så er Haaland løsningen. Vi vet nøyaktig hvilke spillere vi har, hvordan vi ønsker å spille, og hans bidrag er fantastisk. Selv når han ikke scorer, så bryr jeg meg ikke. Jeg vet at han har hodet på rett plass. Han er fantastisk, sier Guardiola til Viaplay.

Shearer la ut en melding hvor han applauderer nordmannen. Det er for øvrig Shearer som har rekorden i Premier League med 34 mål på en sesong (siden 1993/94-sesongen).

- Det er ubeskrivelig, mener Pål André Helland i Viaplay-studio etter kampen.

Ampert

Det var tidvis amper stemning på Etihad, og ingen av lagene var fornøyde med kampdommer David Coote. Wolves-manager Julen Lopetegui fikk blant annet gult kort for en ironisk klapping da pipeblåseren dømte mot laget hans.

Tidlig i kampen omringet også Manchester City-spillerne dommeren, etter at midtstopper John Stones gikk i bakken to ganger i løpet av kort tid før en corner.

Haaland fikk en brukbar mulighet etter snaut 18 minutter, før han scoret noen minutter før hvilen. Kevin De Bruyne slo inn fra høyre, og nordmannen knuste Nathan Collins i duellen og stanget inn ledelsen fra fem meter.

- Haaland gjør det han pleier å gjøre. Alle prøver å komme opp med formel for å stoppe samarbeidet mellom De Bruyne og Haaland, skriver BBC-ekspert Stephen Warnock.

Ifølge statistikkbyrået Opta tangerte dermed Haaland City-legende Sergio Agüero (2011/12-sesongen), med 16 seriemål på elleve kamper på Etihad. Den rekorden har han nå alene. Ingen har scoret flere mål på hjemmebane i en Premier League-sesong for City (18 mål).

Straffemål

Like etter pause fikk City straffespark da Ilkay Gündogan gikk i bakken. Haaland tok som vanlig ansvar og sendte ballen i mål til høyre for Sá, som kastet seg feil vei.

Det tok bare noen minutter før kvelden utviklet seg til å bli et mareritt for Wolves-keeperen. Sá spilte ballen rett i beina til Riyad Mahrez, som trillet den videre til Haaland - som enkelt satte inn kveldens tredje scoring forbi en sprellende keeper.

- Det er ikke sikkert du får se Haaland score et enklere mål, skriver Warnock.

Etter en times spill ble Haaland byttet ut - til stående applaus. Det står i sterk kontrast til den første omgangen mot Tottenham, da City-spillerne ble buet ut av sine egne.

Pep Guardiola etterlyste mer lidenskap fra spillerne sine. Søndag var det ingen tvil om hvilket lag som ville ta med seg alle poengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer