Haaland kan forverre marerittet

Tidligere midtstopper Rune Bratseth tror duellen mellom han og Erling Braut Haaland kunne blitt interessant. Han frykter hvordan dagens Werder Bremen-lag vil håndtere den brennhete norske spissen.

BREMEN-LEGENDE: Rune Bratseth er redd for at hans kjære Werder Bremen kan rykke ned. Nå kommer Dortmund og Erling Braut Haaland på besøk. Foto: Therese Alice Sanne
BREMEN-LEGENDE: Rune Bratseth er redd for at hans kjære Werder Bremen kan rykke ned. Nå kommer Dortmund og Erling Braut Haaland på besøk. Foto: Therese Alice Sanne Vis mer
Publisert
  • Werder Bremen - Dortmund, lørdag kl. 15.30

Rune Bratseth følger Erling Braut Haalands eventyr med glede, men akkurat i helga håper 58-åringen at Dortmund-spissen får en litt vanskeligere dag på jobben.

Bratseth vant ligaen og cupen to ganger, samt cupvinnercupen med Werder Bremen og er en legende i klubben. Nå går det imidlertid tråere for de grønnhvite, som ligger nest sist i Bundesliga. Det er fem poeng opp til trygg plass, og nå kan Dortmund forverre krisen.

Bratseth er dypt bekymret for situasjonen i sin gamle klubb.

- Selvtilliten i Bremen er laber. Jeg synes laget er godt nok til å klare seg i Bundesliga, men når det går dårlig begynner de å tvile på hverandre. De har holdt fast ved treneren og sier utad at de støtter ham. Det gjør man jo helt til man ikke gjør det lenger. Noen ganger må man ta grep. Det er en fryktelig vanskelig situasjon, og det er synd at de er i uføre igjen, sier han til Dagbladet.

I 1981 rykket Werder Bremen ned fra Bundesliga for første og foreløpig siste gang.

TAR AV: Denne musikkvideoen av 442oons er sett av over 720 000. Vis mer

Duellen Bratseth mot Haaland

Klubben har gjort det brukbart mot Dortmund i nyere tid, og vant cupoppgjøret for bare et par uker siden.

Etter tirsdagens Champions League-seier over PSG bugner imidlertid Dortmund og Haaland av selvtillit. De er fremdeles med i gullkampen i ligaen, og vil stille med et toppet mannskap i jakten på tre nye poeng.

Én av nøklene for Werder blir å stoppe Haaland, men Bratseth synes det er vanskelig å gi råd til sine etterfølgere på midtstopperplass.

- Man spiller rollen ut ifra hvilke ferdigheter man har. Dette kunne jeg snakket lenge om. Jeg kan ikke fortelle en midtstopper hvordan han skal løse den oppgaven, sier trønderen.

- Men Bratseth mot Haaland kunne blitt en interessant duell?

- Jeg tror at jeg ville kledd Haaland og håndtert ham brukbart på fart og i lufta. Luftstyrken er jo kanskje den store svakheten til Haaland så langt, til tross for høyden. Det hadde vært en interessant duell, mener han.

- Helt ny situasjon

Bratseth regnes som en av tidenes beste norske fotballspillere, og var blant verdens beste midtstoppere på slutten av 80- og starten av 90-tallet. Han ble også tatt ut på verdenslaget da han var på høyden av karrieren.

58-åringen mener imidlertid at man ikke kan trekke paralleller mellom stjernestatusen han opplevde, og det Haaland nå går gjennom.

- Det er noe helt annet i dag, med tanke på oppmerksomhet og sosiale medier. Det er ikke sammenliknbart en gang. Haaland må beskyttes, for alle kan ikke få sitt. Det må reguleres, mener han.

- Det spesielle er at han ikke bare er stjerne i Bundesliga, men blir omtalt over hele verden. Han er i en helt ny situasjon for en norsk spiller, selv om Ødegaard har også vært med på noe liknende. Men at Haaland tar nivået med en gang og gjør det på sin måte, det er en ny situasjon historisk sett. Det er artig flere norske spillere gjør det så bra, fortsetter Bratseth.

Bare start på eventyret

Haaland har gjort det for vane å knuse rekorder denne sesongen. Totalt har det blitt 39 mål og seks hat trick så langt.

I Dortmund har han scoret elleve mål på sju kamper, og i Champions League har han ti nettkjenninger på sju kamper - raskere enn noen andre i historien.

Bratseth tror vi bare har sett starten på Haaland-eventyret.

- Jeg tror han kommer til å levere over tid. Det er kvalitet over det han gjør - det er ikke tilfeldig. Etter PSG-kampen sa han at han har mye å jobbe med, og det er helt riktig. Han er ydmyk og blir aldri fornøyd. Det kjennetegner de som blir best, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer