Haaland klar for Dortmund

Det melder klubben selv.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland har signert for Borussia Dortmund.

Det meldte klubben selv på sine sosiale medier søndag. Nordmannen har skrevet under en 4,5 år lang avtale med klubben fra Ruhr-området i Tyskland.

Haaland har dermed endelig bestemt seg for hvor klubbkarrieren fortsetter etter at han har vært på besøk hos både Leipzig og Dortmund og vært i samtaler med Manchester United og Juventus, som også var interessert i 19-åringen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye Dortmund betaler for nordmannen.

- Vil få mange sjanser

Det neste steget i karrieren blir dermed tysk fotball og Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet er naturlig nok meget positiv over det valget.

- Han går til en av de 10-15 største klubbene i Europa, foran et fantastisk publikum på 82 000 på en fantastisk stadion. Han vil lære seg å spille med press der. Det er et veldig fornuftig og rett steg i mine øyne, sier Sundet.

Han mener Haaland vil passe som fot i hose i mannskapet til de gule og sorte.

- Jeg er kjempepositiv. Dortmund er har ambisjon om å vinne Bundesliga, har et arsenal av offensive spillere og kjøpte inn defensive for å utfordre. Det har manglet en brikke i høst, for at de skal klare å pushe. De er jo ikke ute av kampen, sier Sundet til Dagbladet.

- Vi har sett kamper i høst mot blant andre Leipzig og Hoffenheim, hvor om de hadde hatt en ordentlig spiss, så hadde de vunnet med mange mål. Han kommer til et sted hvor han vil få mange sjanser til å spille, men også mange sjanser til å score mål.

Sterk angrepsrekke

I Dortmund blir Haaland del av et serdæles spennende angrep, med blant andre Jadon Sancho, Marco Reus og Thorgan Hazard.

Dortmund har slitt på spissplassen med kun skadeutsatte Paco Alcacer som ren spiss, og det er der de nå har hentet inn Haaland for å komplementere angrepet.

Haaland har vært det store samtaleemnet på overgangsfronten i internasjonal fotball denne høsten etter 8 mål på seks kamper for Salzburg i Champions League, og storspill også i jevnlig liga.

Totalt står han med 28 mål og sju målgivende på 22 kamper denne høsten.

Haaland har også debutert for det norske A-landslaget mot Malta i høst.

Dagbladet oppdaterer saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer