Erling Braut Haaland

Haaland-kort selger for megasummer

Den siste tida har Erling Braut Haaland-fotballkort blitt solgt for enorme summer, og mandag denne uka ble et kort solgt for vanvittige 341 000 kroner.

MØTER PRESSEN: Erling Braut Haaland møter pressen i spanske Marbella i forkant av Norges landskamp mot Gibraltar. Video: NTB Vis mer
Publisert

Det er knyttet enorme forventninger til Erling Braut Haaland i forkant av onsdagens landskamp.

Hysteriet rundt nordmannen har gått så langt at profiler som Zinedine Zidane, Sergio Ramos, Luis Suarez, Lewandowski og Solskjær har uttalt seg om Haalands enorme prestasjoner.

Jærbuen er i strålende form og står med imponerende 33 scoringer på 31 kamper denne sesongen.

Haaland er ikke bare en ettertraktet mann blant storklubbene, men også for dem som samler på fotballkort.

Autoriserte kort

Det ligger en rekke fotballkort ute til spinnville priser. Det dyreste Haaland-kortet gikk for drøyt 341 000 kroner mandag denne uka.

Morten Vanebo Jansen styrer gruppa Fotballkort-Norge og har merket en økning når det kommer til fotballkort.

- Graderte Haaland-kort er sjeldne, men den siste tida har de hatt en stor økning i pris.

Kortene som blir solgt for mest har blitt gradert av autoriserte selskaper. Det vil si at personer sender inn kort til gradering og får kortene tilbake med en karakterer mellom 1 til 10, hvor ti er det høyeste, etter hvor plettfrie kortene vurderes å være.

- Når det gjelder sjeldne kort vil en gradering sikre best mulig verdi, og den eventuelle prisen om du velger å selge, forteller Jansen.

Uansett vil et gradert kort være verdt mer enn et ugradert kort, uansett karakter, men de kortene med høyest grading kan gå for enorme summer.

PSA Grading og Beckett Grading er de to største selskapene når det kommer til samlekort, derfor vil en god gradering fra en av disse være mer verdt enn en gradering fra et mindre selskap.

En god gradering bekrefter at kortet nærmest er i plettfri tilstand, og ligger beskyttet i en gjennomsiktig plastikkbeholder hvor man tydelig kan se informasjonen på kortet.

Hvis man tar en titt på budhistorikken til det dyreste Haaland-kortet, ser man at budene strømmet inn da han scoret i virkeligheten.

(Saken fortsetter under bildet)

ETTERTRAKTET: Haalands Champions League-kort fra 2019/20 sesongen har blitt veldig populært og selges for enorme summer. Foto: Skjermdump Ebay
ETTERTRAKTET: Haalands Champions League-kort fra 2019/20 sesongen har blitt veldig populært og selges for enorme summer. Foto: Skjermdump Ebay Vis mer

I dette tilfelle tok budrunden virkelig fyr når Haaland banket inn to kasser mot Sevilla i Champions League.

Da «oksen fra Jæren» scoret to nye mål mot Köln forrige helg rant det inn med nye bud og økningen stoppet ikke før auksjonen var slutt.

- Hvis en spiller gjør en kjempekamp blir etterspørselen etter kort av ham større. Graderte kort er mer sjeldne. De vil derfor gå for mye høyere summer enn et ugradert kort.

Stor økning

Dette Haaland-kortet hadde den høyeste graderingen og startprisen var på ti kroner.

Ti dager etter start, hadde prisen gått helt opp til 341 000 kroner, så hvis du har et offisielt Haaland-fotballkort liggende hjemme burde det oppbevares slik at det unngår slitasje.

Jansen har lagt merke til større interesse etter pandemiens inntog i verden.

- Siden coronaen kom har vi merket en god økning når det gjelder fotballkort. Det er nok mange som har funnet fram sine gamle samlinger, eller startet opp med fotballkort.

Sjekk ut alle målene Haaland har scoret denne sesongen

Store summer

Kortene går for alle mulige priser, men hvis man tar en titt på Ebay, ser man 44 forskjellige Haaland-fotballkort som er blitt solgt for over 40 000 kroner i 2021.

De fire dyreste Haaland-kortene i 2021 er blitt solgt for 341 000, 197 000, 153 000, 140 000 og 127 000 kroner.

Hvis man sammenligner Haalands kort med andre superstjerner ser man at nordmannens kort går for mer enn verdensstjerner som Neymar, Kevin De Bruyne, Zlatan, Hazard og Mohamed Salah.

Kylian Mbappés kort er i samme prisklasse som Haaland, men Lionel Messis og Cristiano Ronaldos fotballkort er de eneste som omsetter for mer.

Ronaldos dyreste fotballkort er blitt solgt for elleville fire millioner kroner og Messi ligger rett i underkant av 700 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer