Erling Braut Haaland

Haaland: - Kraftige beskyldninger

Den norske superspissen ble stilt spørsmål om de omdiskuterte eierne til Manchester City.

ORDKNAPP: Erling fikk spørsmål om eierne av Manchester City. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Onsdag formiddag møtte Erling Braut Haaland (22) til pressekonferanse med landslagssjef Ståle Solbakken, i forkant av Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

Haaland og Norge topper gruppen sin med ti poeng, etter tre seirer og en uavgjort, foran Serbia, Sverige og Slovenia. På pressekonferansen onsdag ble jærbuen spurt om de omdiskuterte eierne til Manchester City.

De eies av visestatsminister i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, Sheikh Mansour, og beskyldes for brudd på menneskerettigheter.

- Jeg har aldri møtt dem, så jeg kjenner dem ikke sånn. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer mot dem der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si så mye om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, svarer Haaland på spørsmålet fra en NRK-journalist.

DRØMMER: Erling Braut Haalands svar får salen til å bryte ut i latter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Landslagssjef Solbakken svarte også på spørsmålet Haaland fikk om de mye diskuterte eierne til City.

- Det jeg tenker der er at det er vanskelig å sette et stort ansvar på enkeltindivider i den sammenhengen der. Manchester City er godkjent av Premier League, og hvor grensa går for alt det, er helt umulig, sa han og fortsatte:

- Jeg syns dette er et mye større spørsmål enn at enkeltindividet, om det er Pep Guardiola, Kevin De Bruyne eller Erling Haaland som skal stå til ansvar for den delen. Det er et mye større spørsmål enn at enkeltindividet skal stå til ansvar for det, fordi da blir det uoversiktelig og det blir nesten umulig å leve et normalt liv.

Haaland har fått en kanonstart på karrieren i Manchester City. Jærbuen har notert seg for hele 14 mål på sine ti første kamper for den regjerende seriemesteren i Premier League.

LER: Erling Braut Haaland får spørsmål om hvem som er tidenes beste norske fotballspiller. Vis mer

- Jeg har vært City-fan hele livet. Faren min har spilt der. Jeg har scoret 14 mål og fått en grei start på sesongen. Det er det sportslige jeg tenker på. Nok en gang gjorde jeg et godt klubbvalg med tanke på trener, spillere. Når jeg gikk til City er det for å utvikle meg mest mulig på en positiv måte, sa Haaland på pressekonferansen.

I Champions League har han holdt gående den gode statistikken for den engelske storklubben. Han har notert seg for tre mål på to kamper i den gjeve turneringen for City.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer