Erling Braut Haaland og Virgil van Dijk

Haaland-melding: - Bare tull

Virgil van Dijk (31) liker dårlig oppmerksomheten rundt ham og Erling Braut Haaland (22).

RIVALER: Erling Braut Haaland og Virgil van Dijk i duell på Anfield søndag. Foto: NTB
RIVALER: Erling Braut Haaland og Virgil van Dijk i duell på Anfield søndag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Liverpool - Manchester City 1-0

Liverpool slo Manchester City 1-0 etter scoring av Mohamed Salah.

I andre enden misset Premier Leagues overlegne toppscorer Erling Braut Haaland tre gode sjanser.

Dermed fikk Liverpool en viktig seier etter en tung start på sesongen.

Virgil van Dijk har ikke vært på sitt beste denne sesongen, men hadde god kontroll på Haaland, som i stor grad oppsøkte stoppermakker Joe Gomez.

MISFORNØYD: Erling Braut Haaland gikk av banen uten mål for første gang i serien siden andre runde mot Bournemouth. Kampen endte 1-0 til Liverpool, og Manchester City tapte for første gang denne sesongen. Vis mer

- Bare tull

I forkant hadde duellen mellom Haaland og nederlenderen, som har vært regnet som verdens beste forsvarsspiller de siste åra, blitt hausset opp.

- Alle snakker om meg mot ham. Om jeg kan fortsatt gjøre det. Det er bare tull. Det handler om å vinne kamper. Jeg prøver å gjøre mitt beste, organisere laget rundt meg. Jeg synes vi klarte det bra i dag. Jeg har respekt for alle spillere på dette nivået. Vi har spilt mot hverandre mange ganger nå, det er tøffe kamper, sa van Dijk i intervju med Viaplay.

- Har alt

De to høyreiste spillerne har møttes både med landslaget og da Haaland spilte i RB Salzburg for tre år siden.

Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft spurte van Dijk om han trodde Haaland kunne bli den spilleren han er i dag da en ung Haaland besøkte Anfield med Salzburg.

- Ja, morsomt nok. Han er den moderne spissen, han trenger bare én liten sjanse for å score. Han har alt. Det er bra for fotballen at slike spillere kommer opp. To av tidenes beste fotballspillere legger opp om få år, han kan bli den spilleren i sin generasjon, men i dag holdt vi ham i sjakk, svarte van Dijk.

Rasende Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp var rasende mot dommeren på sidelinja, og ble utvist i 2. omgang. Han ble illsint etter at Salah ikke fikk et soleklart frispark.

- Kortet var trolig fortjent. Men det er det klareste frisparket jeg har sett, og rett foran linjedommeren. Man kan ikke overse det, fortviler han til Sky Sports.

Men seieren mot rivalen fikk tyskeren til å smile.

- Haaland fikk en fri heading, men ellers gjorde vi en kjempejobb med å stoppe ballene inn, sa Klopp om hvordan de stoppet Manchester Citys offensiv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer