Haaland-melding

Pep Guardiola har fått «en god følelse» for Erling Braut Haaland (22) og de nye spillerne i Manchester City. I Dortmund slikkes sårene etter tapet av nordmannen. - Det er trist, sier sprinteren Alica Schmidt (23).

LEGGES MERKE TIL: Erling Braut Haaland har fans over hele verden, også i friidretts-VM. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK Vis mer
Publisert
  • Liverpool - Manchester City, Community Shield, klokka 18.00 lørdag

MANCHESTER / EUGENE (Dagbladet): Alica Schmidt er en friidrettsprofil fra Tyskland med millioner av følgere på sosiale medier.

23-åringen har spesialisert seg på 400 meter og har gått på catwalken i Milano. I tillegg har hun vært fitness-coach for Bundesliga-klubben Borussia Dortmund.

Det betyr god kjennskap til Erling Braut Haaland. Når Dagbladet møter Schmidt under friidretts-VM i Eugene, USA, nøler hun ikke med å skryte av nordmannen:

- Han er en strålende spiller. Han er så rask, og det er imponerende. Det er trist at han har forlatt klubben, sier hun.

SKRYT: Alica Schmidt er mektig imponert over Erling Braut Haaland. Her er sprinteren fotografert på catwalken i Milano. Foto: NTB
SKRYT: Alica Schmidt er mektig imponert over Erling Braut Haaland. Her er sprinteren fotografert på catwalken i Milano. Foto: NTB Vis mer

Haaland la igjen store spor i Tyskland. 86 mål på 89 Dortmund-kamper i alle turneringer er en prestasjon av de sjeldne.

Nå er han på plass i Manchester City og forbereder Community Shield mot Liverpool lørdag.

Alt tyder på at spissen vil blomstre ytterligere i England. Han spiller på et av Europas ledende lag - med enda bedre spillere rundt seg.

RASK: Alica Schmidt har spesialisert seg på 400 meter. Foto: NTB
RASK: Alica Schmidt har spesialisert seg på 400 meter. Foto: NTB Vis mer

- Vi kommer ikke til å endre måten å spille på, sier manager Pep Guardiola i en fersk video på Citys hjemmeside. I tillegg til Haaland er Julian Alvarez, Kalvin Phillips og Stefan Ortega Moreno nye i klubben.

- Vi skal tilpasse oss kvalitetene, slik at disse spillerne tar til seg måten vi spiller på. Men vi skal ikke endre måten vi spiller på, sier Guardiola.

- De har bare vært her i noen dager. Men jeg har en god følelse for alle sammen.

CITY-BOSS: Pep Guardiola. Foto: NTB
CITY-BOSS: Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

Forventningene til Haaland er skyhøye. Og det er ikke rart at han vil bli savnet av Alica Schmidt og alle de andre Dortmund-sympatisørene.

Scoringen etter 12 minutter i treningskampen mot Bayern München natt til søndag, har gitt en smule arbeidsro.

Men kan Haaland-treet virkelig vokse inn i himmelen? Til Dagbladet sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad:

- Han taklet overgangen fra lavere divisjoner til Eliteserien. Han taklet overgangen fra østerriksk liga til Bundesliga, og han er bare 22 år. Han har vært gjennom det å ta steg, få nye lagkompiser og tilpasse seg en ny liga mange ganger før, i veldig ung alder. Jeg er veldig lite bekymret for at han ikke skal klare det samme nå.

VIAPLAY-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad. Foto: Geir Olsen / NTB
VIAPLAY-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvor mange mål er det lov å håpe på den første sesongen?

- Hvis han holder seg skadefri, kommer han til å score mange mål for Manchester City. Toppscorerne i Premier League har ligget på fra 22 til over 30 mål de siste sesongene. Jeg vil si at over 20 ligamål - og 30 totalt i alle turneringer - er noe jeg kan tro på, sier Wikestad, som kommenterer Community Shield lørdag.

DUELL: Alica Schmidt pangåpet sin Youtube-karriere med å invitere Mats Hummels til duell på 400 meter. Video: Alica Schmidt / YouTube / Rødt Kort Vis mer

Går det troll i Wikestads ord, er det ikke rart at Alica Schmidt og alle andre i Dortmund vil savne den sensasjonelle nordmannen.

- Han er et stort talent og en stor idrettsutøver, sier Schmidt, som kan alt om å løpe raskt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer