Haaland-melding

- En briljant spiller som ikke har nådd toppen ennå. Det er umulig å se for seg at han vil score under 20 mål, sier ITV-ekspert Roy Keane på direkten.

ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB
ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland (22) og Manchester City spiller mot Liverpool i Community Shield. Kampen startet klokka 18.00.

Tidligere Manchester United-spiller Roy Keane er ekspert for engelske ITV. I minuttene før kampen fikk han spørsmål om hva han synes om Haalands overgang til City:

- En briljant spiller. Han er i en god alder, 22 år. Han har ikke nådd toppen ennå. Han har kommet til et briljant lag med en briljant manager. Det er umulig å tenke seg at han scorer under 20 mål. For en signering! Det er et fantastisk prospekt, sier Keane på direkten til engelske TV-seere.

I AKSJON: Erling Braut Haaland spiller fra start for Manchester City. Foto: NTB
I AKSJON: Erling Braut Haaland spiller fra start for Manchester City. Foto: NTB Vis mer

I England er det enorme forventninger til hva Haaland kan stelle i stand foran mål. Og det starter for alvor i kveld. Alt fokus på ITV før kampen handlet om Haaland.

- En naturlig målscorer, mener Keane.

Som eneste norske avis møtte Dagbladet Pep Guardiola på pressekonferansen i Manchester i går. Han fikk obligatoriske spørsmål på rekke og rad. Men plutselig måtte City-manageren svare på et spørsmål av den villere sorten fra en journalist i salen:

- Forrige sesong scoret dere 99 mål i Premier League, uten en midtspiss. Kan dere score 199 mål med Erling Haaland på laget?

MØTTE MEDIENE: Pep Guardiola (t.v.) stilte på pressekonferansen i går med mediesjef. Foto: Tore Ulrik Bratland
MØTTE MEDIENE: Pep Guardiola (t.v.) stilte på pressekonferansen i går med mediesjef. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Spørsmålet var muligens ment som en fleip. Men 199 mål er i snitt 5,2 scoringer per kamp, noe som er ganske usannsynlig. Guardiola - høflig som han er - svarte likevel seriøst på spørsmålet:

- For det første spilte vi med en spiss noen ganger forrige sesong. Gabriel Jesus er spiss, påpeker han.

- For det andre: Hvis vi spiller god fotball, skaper sjanser og får ballen i boksen, så vet vi at Erling og Julián Álvarez har et utrolig talent for å score mål. Men de vil ikke klare det alene, sier manageren.

- Vi må hjelpe dem. Måten å gjøre det på er gode prosesser offensivt og defensivt - og å skape sjanser i nærheten av boksen. Hvis vi ikke spiller bra, vil de ikke score mål. Det er helt sikkert.

MARBELLA: Erling Braut Haaland koser seg på ferie. Han overrasket alle da han dukket opp på stranda. Vis mer

Guardiola sier han vil ha spisser som faller tilbake i banen og spiller fotball.

- Jeg liker ikke spisser som venter i boksen på å score. Spør du dem, vil de være i kontakt med ballen. De vil spille fotball, og det er det vi skal gjøre. De (Haaland og Alvaraz) har spesiell nese for mål. Jeg kan ikke lære dem å score, de vet hva de skal gjøre.

Haaland skaffet seg litt arbeidsro da han ble matchvinner i treningskampen mot Bayern München sist helg. Scorer han mot Liverpool, vil aksjene stige ytterligere

Men hundre mål ..?

Hva er realistisk at den sensasjonelle nordmannen kan score i Premier League denne sesongen?

- Jeg forventer nærmere 30 mål. Måten Manchester City spiller på, må være en drøm for en spiss, sier The Times-journalist Paul Hirst til Dagbladet.

Mellom 20 og 30 mål går igjen når Dagbladet spør fotballeksperter i Norge og England.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer