Haaland mister viktige landskamper

Etter at Borussia Dortmund-spissen har pådratt seg en hofteskade.

SE NÅ: Sending med reaksjoner på Erling Braut Haalands skade. Video: DBTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland er uaktuell for neste landslagssamling, opplyser landslagslege Ola Sand til NTB. Dermed mister han VM-kvalikkampene mot Latvia og Nederland i november.

Borussia Dortmund skrev tidligere i dag at Erling Braut Haaland vil være ute noen uker med skade.

- Jeg har snakket både med Dortmund og Erling og konklusjonen er at han er ute i neste landslagssamling, dette er en skade som krever tid på å leges. Det er minimum 3–4 uker, kanskje lenger, sier Sand til NTB.

- Erling skal følges opp i klubben, sier han videre.

På spørsmål om hvordan Haaland nå har det, svarer Sand:

- Det er kjipt selvfølgelig, han vil til VM han også.

- Blytungt

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det er veldig tungt for Norge.

- Det er jo en kjempesvekkelse for det norske landslaget. Det er jo den spilleren som virkelig kan spre frykt hos en motstander, og det så vi som et eksempel på Ullevaal mot Nederland. Det er en kjempenyhet for Nederland og en blytung nyhet for Ståle Solbakken, sier Mathisen til Dagbladet.

Det blir særlig bortekampen mot Nederland som blir tøff uten lagets store stjerne.

- Det er Braut Haaland som hadde vært det store håpet vårt i den kampen. Det er ingen andre spillere som kan gi oss det han kan gi oss, sier Mathisen.

- Det er den siste spilleren du har lyst til å miste. Det blir ekstremt tøft å skulle vinne mot Nederland, det ville det vært uansett, men mye tøffere nå uten Braut Haaland, sier Mathisen videre.

- Langt nede

Det var manager Marco Rose som bekreftet på en pressekonferanse fredag at Haaland er skadet.

- Gutten var langt nede på torsdag, sier Rose om Haaland.

Det skal dreie seg om en hofteskade som angriperen trolig pådro seg i Champions League-kampen mot Ajax.

- Jeg er ikke en lege. Det vil ta litt tid. Vi teller dagene. Erling var langt nede i går. Han følte seg veldig bra etter kampen mot Mainz og rapporterte ikke om noen problemer, sier Rose ifølge lokalavisa Ruhr Nachrichten.

«BVB-sjokk før kampen i Bielefeld», skriver lokalavisa om Haalands skade.

Selv skriver 21-åringen i en melding på Twitter at det er dags for å fokusere på opptreningen og komme sterkere tilbake.

Skjebnekamper

Norge skal ut i viktige VM-kvalikkamper mot Latvia (13. november) og Nederland (16. november) og skaden til Haaland kommer derfor på et veldig dårlig tidspunkt for Ståle Solbakken.

Haaland gikk også glipp av flere landskamper nylig med skade. Da dreide det seg om en lårskade.

- Det er det samme låret, men på en annen plass, sier Rose.

Musklene som bøyer hofteleddet og bringer lår og overkropp nærmere hverandre kalles hofteleddsbøyerne. Det er disse Haaland skal ha problemer med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer