Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund

Haaland og Dortmund sendte sin nye trener ut av cupen

Erling Braut Haaland og resten av Dortmund er videre til semifinalen i den tyske cupen etter en fantastisk kontring. Seieren kom mot det som kommer til å være Dortmunds manager fra neste sesong av.

DØMMETRIO: Haaland, Reus og Sancho var alle invovlert i kampens eneste scoring. Foto: AFP
DØMMETRIO: Haaland, Reus og Sancho var alle invovlert i kampens eneste scoring. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0-1 (0-0)

Erling Braut Haalands Borussia Dortmund møtte Borussia Mönchengladbach i kvartfinalen i den tyske cupen. En glitrende kontring var nok for Dortmund og de gulkledde tok seg til semifinale med en 1-0-seier.

Gladbach-trener Marco Rose har allerede signert en avtale med dagens motstander og skal neste sesong trene Dortmund og ikke hans nåværende klubb Gladbach. Det skapte allerede en litt merkelig inngang til dagens oppgjør.

Dagens hjemmelag har slitt etter at det ble klart at Rose forlater klubben til fordel for rivalen og fansen til Gladbach har vært alt annet enn fornøyd med manageren sin.

Nedturen fortsatte for Gladbach, mens Dortmund-spillerne kunne vise seg fram for sin nye sjef med seier og avansement.

Erling Braut Haaland fikk to store muligheter i løpet av kampen. To ganger ble spissen spilt alene med keeper, men ingen av gangene klarte han å overliste Gladbach-keeper Tobias Sippel. Nordmannen endte derfor kampen uten scoring.

BEVEGELIG: Borussia Dortmund tar ikke lett på bevegelighet, det får Erling Braut Haaland og de andre stjernene kjenne på. Video: Borussia Dortmund / YouTube Vis mer

Tøff første omgang

Dortmund fikk en tung åpning på kampen da venstreback Raphaël Guerreiro pådro seg en skade. Den offensive backen ble erstattet av Nico Schulz.

Det var Dortmund som skapte kampens første store mulighet. Et innlegg fra Jadon Sancho ble headet tilbake inn i feltet av en Gladbach-spiller og plutselig sto Marco Reus alene på åtte meter, men avslutningen på volley sklei av foten.

Så gjorde Haaland noe han sjeldent gjør. Etter 35 minutter dunket Mats Hummels ballen i bakrom og pasningen traff Haaland perfekt. Men den vanligvis veldig sikre nordmannen avsluttet svakt alene med keeper og skuddet gikk utenfor.

- Han blir litt stressa der Haaland, men kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

På overtida av den første omgangen satt Gladbach-spiss Marcus Thuram ballen forbi Dortmund-målvakt Hitz, men scoringen ble korrekt avblåst for en offside.

Den målløse første omgangen huskes nok best for en hel del harde dueller og tøft spill.

Annullert mål

Så var det duket for VAR og et nytt annullert mål. Sancho spilte ballen igjennom til Reus som fant Haaland inne foran mål. Nordmannen satt ballen i mål, men VAR ville det annerledes. I oppbyggingen av angrepet spenner Haaland bein på en Gladbach-forsvarer. Frispark mente VAR og målet ble annullert.

Drøye fem minutter seinere er hjemmelaget i angrep og angrepet ender med en kanonkule fra Ramy Bensebaini, men Dortmund-keeper Marwin Hitz varter opp med en strålende redning.

Etter 65 minutter skulle endelig kampens eneste scoring komme og det var gjestene som vartet opp med en nydelig kontring.

- En merkevare kontring av Dortmund, utbrøt kommentator Bisgaard Sundet.

- En kontring i verdensklasse, mente Fjørtoft i viasat-studio.

Haaland ble spilt opp i midten av banen og la den ut på en-touch til Marco Reus som sendte ballen videre til Sancho. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper og Dortmund gikk opp i 1-0.

Haaland fikk en ny god mulighet etter 80 minutter, men han bommet nok en gang alene med keeper.

På overtid skulle det likevel bli drama. Under det som var en kontring for Dortmund klarer Dahoud å takle en Gladbach-spiller og får sitt andre gule kort og blir sendt av banen. Gladbach presset på for en scoring, men klarte ikke å få hull på byllen. Dortmund kunne dermed feire avansement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer