Haaland-reagerer

Wayne Rooney (36) fyrer løs: - Haaland-kritikerne etter debuten sist helg må ha sett en annen kamp enn meg. Jeg så en spiss som kommer til å dominere ligaen og skyte Manchester City til flere titler.

KLAR TALE: Wayne Rooney. Foto: NTB
KLAR TALE: Wayne Rooney. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • West Ham - Manchester City, klokka 17.30

MANCHESTER (Dagbladet): Spenningen er stor før debuten til Erling Braut Haaland (22) i Premier League i ettermiddag. Manchester City møter West Ham på London Stadium klokka 17.30.

I søndagens utgave av storavisa The Times gjør Wayne Rooney en grundig analyse av nordmannen. Den tidligere Manchester United-spilleren feier all tvil til side:

Den grove missen i Community Shield sist helg - der Liverpool vant 3-1 - er ikke representativ.

STORT ARTIKKEL: Wayne Rooney skriver fyldig og innsiktsfullt om Erling Braut Haaland i The Times i dag. Foto: Tore Ulrik Bratland
STORT ARTIKKEL: Wayne Rooney skriver fyldig og innsiktsfullt om Erling Braut Haaland i The Times i dag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Haaland-kritikerne etter debuten sist helg må ha sett en annen kamp enn meg, sier Rooney.

- Jeg så en spiss som kommer til å dominere ligaen og skyte Manchester City til flere titler.

Han fortsetter:

- Citys store signering bekreftet hvorfor han kommer til å score mange mål i England. Etter min mening vil han utgjøre forskjellen i tittelkampen.

OVERTRO: Erling Braut Haaland har gjort merkevare av draktnummeret en annen storklubb mener det hviler en forbannelse over. Video: NTB, Instagram. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Rooney er i dag trener for D.C. United i Washington. Han scoret selv 208 mål i Premier League og var en gigant for Manchester United. Bare Alan Shearer er bedre med 260 scoringer i Premier League.

Rooney sier:

- I Champions League og Bundesliga har Haaland allerede vist kvalitetene sine på det høyeste nivået. Mot Liverpool søndag var han i de riktige posisjonene, han kom til sjanser, han beveget seg smart - og han så rask, sterk og aggressiv ut i løpene.

ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB
ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer

36-åringen kommer dermed til den samme konklusjonen som tidligere United-spiller Roy Keane. Han var ekspert for ITV under Community Shield:

- Det jeg så av ham i dag var veldig oppmuntrende, sa han under direktesendingen.

- OK, han misbrukte to sjanser. Men han fikk sjanser. Og det var hyggelig å se ham med den store hypen som har vært. Det gjør ham litt ydmyk og han vil jobbe hardt. Det er ingen tvil om at han vil score mål.

Rooney påpeker at Haaland kommer til merke økt press og skriverier rundt hver kamp.

Målløse kamper og bom på sjanser vil bli blåst opp som om det var verdens undergang. Men han oppfordrer nordmannen til å være tålmodig.

KLAR FOR KAMP: Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland
KLAR FOR KAMP: Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Fredag holdt manager Pep Guardiola en pressekonferanse i forbindelse med dagens kamp.

På spørsmål fra Dagbladet - om hva han sier til Haaland for at han skal takle presset - svarer Guardiola:

- Jeg vet ikke hvor mange mål han kommer til å score og jeg bryr meg ikke. Vi taper eller vinner ikke for Erling. Han må være seg selv. For hva jeg vet, så kommer han til å tilegne seg veldig raskt. For første gang i helga spilte han 90 minutter på fem måneder.

Guardiola fortsetter:

- Han er en stor skikkelse, i kraft av fysikken sin. Han trenger kanskje mer tid til å komme i sin beste form. Men han får tida, vi skal ha ham her i fem år. Hvis han tilegner seg oss, så kommer han til å score mål - som han har gjort hvert år.

STOPPES: En Tiktok-video av Pep Guardiola som stoppes av en litt vel ivrig fan går nå viralt. Video: jb.cdw4l via Tiktok. Vis mer

- Han er en god avslutter, fortsetter Guardiola.

- Han må bare tilegne seg måten vi spiller på, så skal vi tilegne oss ham på den siste tredjedelen. Hvor mange mål han kommer til å score, bryr jeg meg ikke om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer