Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tallene som forbløffer Fotball-Europa

Haaland scoret og satte ny Champions League-rekord

Erling Braut Haaland banket inn sitt sjuende mål i Champions League - på under fire kamper. Det har ingen tidligere vært i nærheten av. Haaland slo i kveld også Kylian Mbappés og Rauls tenåringsrekorder.

SCORET: Erling Braut Haaland fikk sjansen fra straffemerket etter 11 minutter. Nordmannen var nok en gang iskald og scoret mål nr. 7 i Champions League. Video: Viasat Vis mer
  • Napoli - Red Bull Salzburg 1-1

Erling Braut Haaland brukte bare elleve minutter på å score borte mot Napoli i Champions League-duellen i kveld.

19-åringen fra Bryne var iskald da han fikk muligheten fra straffemerket og plasserte inn sitt sjuende mål i Champions League.

- Du så jo hvor tidlig han gikk, så det var bare å sette den motsatt. Så enkelt var det, sier Braut Haaland om målet i intervju med Viasat.

Hirving Lozano utliknet til 1-1 like før pause. Dermed ble det poengdeling i Italia.

USTOPPELIG: Erling Braut Haaland banket inn enda et mål borte mot Napoli i kveld. Foto: NTB Scanpix
USTOPPELIG: Erling Braut Haaland banket inn enda et mål borte mot Napoli i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Napoli har et godt lag. Vi hadde en god keeper i dag, og hadde litt flaks også siden de hadde ekstremt mange sjanser. Hadde du sagt før Champions League starta at vi skulle fått ett poeng i Napoli hadde jeg ikke sagt nei, sier Braut Haaland.

Haalands sju mål på sine knappe fire Champions League-kamper er to mer enn den forrige rekorden i verdens gjeveste klubbturnering, ifølge Opta.

Thierry Henry, Didier Drogba, Ivan Klasnic og Diego Costa deler andreplassen bak Erling Braut Haaland med fem mål på deres fire første Champions League-kamper.

Til sammenlikning behøvde Cristiano Ronaldo og Lionel Messi henholdsvis 18 og 33 kamper for å oppnå det samme som Haaland har klart på fire kamper.

- Vidunderbarn, konkluderer Opta.

- Det føles godt å score mål. Når du er spiss liker du å score mål. Det er viktig, sier den sindige jærbuen om sine egne scoringer.

- Jeg lever drømmen, så det gjelder å kose seg.

To nye rekorder

Fotball-Europa er forbløffet over nordmannens vanvittige scoringsform på det øverste nivået i klubbfotballen.

Haaland har nå slått rekorden i antall Champions League-scoringer i løpet av én sesong, satt av en tenåring, ifølge FOX. Kylian Mbappés seks scoringer i 2016/17 og Rauls seks mål i 1995/96 delte den forrige rekorden, som Haaland allerede har slått - så vidt over halvveis i gruppespillet.

RØDT KORT: I løpet av et par sekunder i Chelsea - Ajax ble seerne vitne til et helt ekstraordinært øyeblikk - med to røde kort utdelt samtidig. Video: Viasat Vis mer

Målene har i tillegg kommet mot knallsterk motstand: Mot tittelforsvarer Liverpool på Anfield og over to kamper mot Napoli, i tillegg til hjemmekampen mot Genk.

Mot Liverpool startet dessuten det norske spissvidunderet på benken på grunn av skadeproblemene han slet med det, hvilket gjør scoringssnittet til Haaland enda mer spektakulært.

Defensivt solide Napoli, som har møtt blant annet tittelforsvarer Liverpool, har tre baklengs så langt i Champions League-gruppespillet.

De tre målene er scoret av:

* Erling Braut Haaland

* Erling Braut Haaland

* Erling Braut Haaland

Nordmannen, som ble byttet ut etter 75 minutter i kveldens forestilling, står for øvrig med like mange scoringer alene som Barcelona og Real Madrid til sammen så langt i denne sesongens utgave av Champions League.

FRAMTIDSHÅPET: På bare 19 kamper har Erling Braut Håland netta 9 ganger for Molde så langt denne sesongen. Nå er han solgt til Red Bull Salzburg, der han blir beskrevet som et av de største talentene i Europa. Til Dagbladet sa Håland før sesongen at han har satt seg hårete mål for karrieren. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Erling Braut Haaland er tenåringssensasjonen alle snakker om, skriver CNN.

Sønnen til Alf Inge Haaland sprenger stadig nye rekorder.

Knuser rekorder

Gutten som bare 17 år gammel scoret fire mål på 20 minutter borte mot Brann - som før det litt lange kvarteret mot Braut Haaland bare hadde sluppet inn fem mål på 14 kamper.

Gutten som 18 år gammel banket inn ni mål i én og samme kamp i U20-VM og ble mesterskapets suverene toppscorer, hele fem mål mer enn nestemann på lista.

Gutten som har scoret flest mål i europeisk klubbfotball denne sesongen.

Gutten som scoret hat trick i Champions League-debuten tidligere i høst.

Gutten som er den yngste gjennom alle tider som har scoret tre mål i en Champions League-kamp før pause, helt siden turneringen og dens forgjenger startet i 1955.

Gutten som i kveld ble den første til å score sju mål i løpet av sine fire første Champions League-kamper.

Til sammenlikning behøvde Messi 18 kamper og Ronaldo 33 kamper for å oppnå sju fulltreffere i Champions League.

Haaland står med sju mål på fire kamper i samme turnering.

Eventyret om 19-åringen fra Jæren ser ut til å ha ingen ende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media