Haaland-show: Ny utrolig rekord

Erling Braut Haaland scoret to mål og hadde en assist da Borussia Dortmund slo Sevilla. Ingen har scoret ti CL-mål for én klubb raskere enn nordmannen, som også er sesongens toppscorer.

I PRAKTSLAG: Erling Braut Haaland herjet med Sevilla og scoret to mål. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/NTB
I PRAKTSLAG: Erling Braut Haaland herjet med Sevilla og scoret to mål. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sevilla - Borussia Dortmund 2-3 (1-3)

Sevilla hadde ikke sluppet inn mål på sju kamper - så kom Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund på besøk.

- Det var en bra førsteomgang, men i andre omgang sleit vi. Tre bortemål mot Sevilla er veldig bra, så, det er bra, sier Haaland via V sport.

Tirsdag snakket hele fotballverden om PSG-stjerne Kylian Mbappé etter haatrick mot Barcelona. I kveld er det Haaland som er på alles lepper. Duoen er de eneste som har scoret 18 mål eller mer i Champions League før fylte 21 år.

- Det var godt å score mål. Jeg elsker Champions League og da jeg så Mbappé score hattrick i går, fikk jeg motivasjon, så takk til ham. Det var en fin kveld, sier Haaland.

Haaland sto før kveldens kamp bokført med 16 scoringer på 12 kamper i Champions League(!) - noe som var rekord i turneringen. Den statistikken forbedret han med to nye scoringer.

- Champions League er alltid noe spesielt. Jeg koser meg i Champions League, og nå må vi være påskrudd i neste kamp for å ha en sjanse mot Sevilla, sier Haaland.

Ifølge statistikkbyrået Opta er det ingen som har scoret 19 mål i turneringen siden starten av forrige sesong. Bayern München-spiss Robert Lewandowski står også med 18 mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer