Erling Braut Haaland er toppscorer i Champions League etter to nye mål

Haaland skapte verdenshistorie: - Helt utrolig

Erling Braut Haaland har gjort det å sette eksklusive rekorder til hverdagsaktivitet. I kveld skapte 20-åringen verdenshistorie igjen med to nye scoringer i Champions League - og er nå toppscorer alene på toppen av tronen i verdens gjeveste klubbturnering.

Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund - Club Brügge 3-0 (2-0)

Flankert av stjernevingene Jadon Sancho og Thorgan Hazard skjøt Erling Braut Haaland seg ett skritt nærmere toppscorertittelen i Champions League denne sesongen med to nye scoringer mot Club Brügge i aften.

Braut Haaland var delt toppscorer i turneringen før denne runden sammen med Marcus Rashford, Álvaro Morata og Diego Jota, alle med fire mål på tre gruppespillskamper.

I kveld rykket Haaland opp alene på toppen av toppscorertronen med to scoringer denne tirsdagskvelden mot Rashfords ene mål. Morata scoret også ett hjemme mot Tokmac Nguen og Ferencváros på overtid. Jota og Liverpool møter Atalanta i morgen.

Haalands to nye fulltreffer mot Club Brügge i kveld gjør at rogalendingen nå står med eventyrlige 16 scoringer på 12 kamper i Champions League.

Ingen andre fotballspillere i verdenshistorien har noen gang scoret 15 Champions League-mål på så få kamper - og i hvert fall ikke 16 mål, som Haaland endte opp med noen minutter senere i kampen.

Rogalendingen er også den yngste i historien som har passert 15 og 16 mål i Champions League. Kylian Mbappés rekord ble slått i kveld.

Lagkameratene applauderer Haalands scoringsfrekvens og rekordknusing.

- Jeg er bare glad for at jeg får spille med Erling. Jeg er glad for å assistere ham, fordi han fortjener det. Det er fantastisk å spille med ham, sier Borussia Dortmund-stjerna Jadon Sancho i et intervju vist på Viasat.

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter pangstarten med hat tricket i debuten i verdens gjeveste og mest krevende klubbturnering i fotballverden, har 20-åringen fra Jæren aldri sett seg tilbake.

To av kampene startet Haaland dessuten på benken, så kveldens kamp var spissfenomenets tiende fra start i Champions League. Der kom altså scoring nr. 15 og 16. Nordmannen står dessuten med råsterke 33 mål på 31 kamper totalt sett for Borussia Dortmund.

- Begynner bare å le

Braut Haaland brukte bare 18 minutter på å sette kampens første scoring i mål (se de to målet i videoen øverst i saken). Jadon Sancho spilte storscoreren fra Jæren fri. Haaland gjorde alt rett alene med tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet og bredsidet ballen i hjørnet med millimeterpresisjon.

- Erling Braut Haaland bommer nesten aldri på sjanser. Borussia Dortmund-manager Lucien Favre begynner bare å le til slutt, for den uttellingen til denne gutten er helt utrolig, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasats Champions League-studio om den kliniske avslutningen til rogalendingen.

- Det er prikkskyting, konkluderer Werder Bremen-legenden Rune Bratseth.

Rett før pause doblet stjernevingen Jadon Sancho vertenes ledelse med en aldeles utsøkt frisparkperle i krysset fra rundt 20 meter.

Etter en times spilt kom Haalands andre scoring for kvelden. Ettersom ballen kom fra en motspiller, var ikke målsniken i offside. Haaland var våken og banket til feilvendt med en hurtig og kontant avslutning i hjørnet.

Scoringen kan du se her:

Reisen til toppen

At Erling Braut Haaland er på god vei til å bli både toppscorer i Champions League og skape en av tidenes største norske idrettskarrierer, kommer ikke på som noen stor overraskelse for dem som har fulgt ham siden barndommen.

- Allerede da Erling var 11-12 år spådde vi at han kom til å få en stor internasjonal karriere. Det skjønte vi tidlig. Idrettsgenene er veldig gode. Hans mor var jo aktiv i friidrett også. Faren Alf Inge har målt en av de høyeste toppfartene i norsk fotball. Broren til Erling er rundt 195 centimeter. Så vi skjønte at han ville bli stor, sterk og rask. I tillegg får han veldig gode råd og oppfølging fra familien.

Ordene tilhører Alf Ingve Berntsen i et intervju med Dagbladet tidligere i år. Bjarne Berntsens bror trente Erling Braut Haaland i ti år, fra 2006 til 2015, på et lag bestående av 40 spillere som stort sett holdt det gående til etter junioralder

- Jeg husker Erling som guttunge som ganske lik den han er i dag: Han smiler mye, trener mye og scorer mye. Slik har han alltid vært. Erling er en veldig flott type. Det som er unikt med ham, er at han alltid tar det neste nivået. Evnene til å ta nye nivå, er unik, sier Berntsen.

Les mer om Haalands reise fra barnefotball til verdenstoppen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer