Haaland-spøk vekker oppsikt

Erling Braut Haaland er en fryktet mann i fredagens oppgjør mellom Borussia Dortmund og Köln.

HJEMMEDEBUT: Erling Braut Haaland får sin hjemmedebut på fredag mot Köln. Foto: Stefan Puchner / dpa via AP / NTB Scanpix
HJEMMEDEBUT: Erling Braut Haaland får sin hjemmedebut på fredag mot Köln. Foto: Stefan Puchner / dpa via AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland tok Borussia Dortmund og Bundesliga med storm etter at han scoret hat trick i sin debut. Nordmannen meldte nylig overgang fra Red Bull Salzburg til Dortmund, og det var overraskende at han skulle presentere seg på den måten.

Nå venter en ny kamp på fredag og Haalands hjemmedebut. Da er det Ståle Solbakkens tidligere arbeidsgiver Köln som står på motsatt banehalvdel.

Köln er i poengnød, og de ligger bare tre poeng unna kvalikplass for nedrykk til 2. Bundesliga. Dortmund trenger også poeng om de skal henge med i gullkampen med Borussia Mönchengladbach, Bayern München og Red Bull Leipzig.

En mann som kan skyte dem nærmere topplagene, er altså Haaland - hvis han får starte, da.

- Det er mulig at han spiller fra start på fredag, og det er også mulig at han ikke spiller fra start. Jeg vet ikke, sa Lucien Favre på onsdagens pressekonferanse.

Spøkte om Haaland-plan

Haaland trente ikke fra 10. desember og ut måneden, før han dro til Dortmunds treningsleir, hvor han også sto over økter med sitt nye lag. Favre mener derfor han har litt å gå på.

- Han må jobbe med grunnlaget sitt, sa Favre.

Hvis nordmannen er med fra start, har Köln allerede en plan for å stoppe ham. Det avslører deres manager Markus Gisdol.

- Vi har en veldig stor lagbuss som vi kjører med. Kanskje kan vi sette den i straffeområdet, eventuelt tre busser etter hverandre, spøkte Gisdol på pressekonferansen i forkant av kampen.

Etter dette utsagnet, har Kölns Twitter-konto tatt spøken videre:

Svaret ble også plukket opp av tyske medier som Bild, i tillegg til Bundesligas offisielle nettside.

Men Gisdol påpekte også at det ikke bare er Haaland Köln-forsvaret må passe seg for. Nordmannen har en rekke profiler rundt seg - blant annet Thorgan Hazard, Jadon Sancho, Julian Brandt, Mario Götze og Marco Reus. Med slike tilretteleggere skulle man tro at det blir en del mål framover for Haaland.

- Med Haaland har de kanskje fått en ny komponent, for de har ikke hatt den typen spiller tidligere. Kanskje kan vi stoppe han, kanskje ikke. Men vi ville gjort en stor feil hvis vi bare fokuserte på ham, sa Köln-treneren.

Hyllet av legende

Det er ikke bare her i Norge at Haaland blir lagt merke til. Etter kampen mot Augsburg sist, ble nordmannen rundens spiller i anerkjente Kicker. Han var den eneste spilleren på rundens lag som fikk en ren 1-er.

- Drømmedebut, skrev Kicker.

Også den legendariske fotballhelten Lothar Matthäus lot seg imponere over Haalands første kamp. Han tror Haaland og Dortmund er god match.

«Å score tre mål i løpet av 20 minutter i Bundesliga-debuten som 19-åring og snu kampen er en utrolig prestasjon. Denne overgangen var perfekt for Borussia Dortmund», skrev Matthäus.

Kampen mellom Dortmund og Köln vises fredag klokka 20.30 på Viasport 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer