Erling Braut Haaland

- Haaland står øverst på ønskelista

Marca-journalist José Félix Díaz tror det er veldig mulig at Erling Braut Haaland (20) ender opp i Real Madrid til sommeren.

Publisert

Erling Braut Haaland fortsetter å være et hett tema i Spania. Enten det er nedsabling av LaLiga-lag som Sevilla, eller rykter om overganger til Real Madrid og Barcelona så er nordmannen i fokus.

Nærmere 50 ganger har Haaland prydet forsidene til de fire store avisene i Spania. Marca, AS, Mundo Deportivo og Sport har i tur og orden viet mye spalteplass til lysluggen fra Jæren.

Den siste tida har det i stor grad handlet om en overgang bort fra Borussia Dortmund når overgangsvinduet åpner til sommeren.

Fenomenet

En av dem som står bak disse sakene er Marca-journalist José Félix Díaz. Han er av mange ansett å være den som kjenner Real Madrid best av dem som jobber i spansk sportspresse.

Han mener det er åpenbart hvorfor man ser en så enorm interesse for Haaland i Spania.

- Haaland er i ferd med å bli et enormt fenomen. Det er grunn til å berømme det og sammenlikne ham med de beste angrepsspillerne i historien, og man tror nå at han fort kan få en viktig posisjon i fotballens historie, sier Díaz til Dagbladet og legger til:

...OG NÅR ALT DETTE ER OVER, SÅ SKAL MADRID HA EN SPISS: 24. mars 2020 er første gangen Haaland pryder Marcas forside.
...OG NÅR ALT DETTE ER OVER, SÅ SKAL MADRID HA EN SPISS: 24. mars 2020 er første gangen Haaland pryder Marcas forside. Vis mer

- Han er en målscorer, og det skaper oppmerksomhet. Det er åpenbart at Real Madrid trenger denne typen spillere, og de har derfor rettet sitt fokus mot ham. Derav ser du interessen i den spanske pressen.

Han er ikke i tvil om at Haalands enorme sesong i Borussia Dortmund, hans alder tatt i betraktning, gjør at Real Madrid nå jakter signaturen til den gigantiske jærbuen.

- Det hersker absolutt ingen tvil, etter mitt syn, om at Haaland er blant de beste i verden. Se på statistikken hans, se på hvordan han spiller og evnen han har til å score mål. Det er helt vanvittig. Men han må ta et steg og vise dette i et lag som er større enn Borussia Dortmund. Jeg mener at han er en type spiller som stiger fram hvert 20. eller 30. år.

Og det er nettopp den sensasjonelle formen til Haaland som gjør at Real Madrid nå tar et steg fram, og har gjort interessen veldig tydelig.

- Real Madrid er alltid interessert i denne typen spillere. Det stemmer at økonomien deres har tatt et slag grunnet pandemien, men de må ut på markedet. Haaland står øverst på ønskelista, sammen med Kylian Mbappé. Han har gjort et inntrykk på klubben, og jeg ser det som veldig mulig at han signerer for Real Madrid, sier Díaz.

GODT FORHOLD: Landslagskaptein Martin Ødegaard skøt av lagkamerat Erling Braut Haaland under et pressetreff i forkant av landskampen mot Gibraltar onsdag. Ødegaard fortalte også litt om hva som blir viktig for ham i hans ferske rolle som kaptein. Video: NFF. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Blodrødt

Spanske medier melder om blodrøde tall både for Real Madrid og for Barcelona, og Díaz forteller at det er henger sammen med manglende publikumsinntekter.

Selv om Real Madrids situasjon på ingen måte er ordnet, skal man begynne å øyne et lys i tunnelen som gjør det mulig å fikse de store signeringene igjen på Santiago Bernabéu.

- Det jeg blir fortalt, er at de har pengekilder som gjør det mulig å kjøpe spillere. Men dette vil jo også avhenge av hvilke spillere man får solgt. Når du har mange spillere, handler det jo fort om lønnsnivåene også her, sier Díaz.

En av tingene som gjerne blir diskutert rundt Haaland, er hva han eventuelt kommer til å koste i overgangssum. Det er tidligere blitt rapportert at Haaland, som har kontrakt til sommeren 2024, skal ha en utkjøpsklausul på 75 millioner euro.

MAKTA I MADRID: Trener Zinedine Zidane (til venstre) og klubbpresident Florentino Pérez har fort mye makt over fremtiden til Haaland og Ødegaard. Foto: AP Photo
MAKTA I MADRID: Trener Zinedine Zidane (til venstre) og klubbpresident Florentino Pérez har fort mye makt over fremtiden til Haaland og Ødegaard. Foto: AP Photo Vis mer

Det er uansett en hake hva angår denne klausulen: den trer ikke i kraft før sommeren 2022.

Dermed kan kappløpet om Haalands signatur fort bli dyrt for klubber som Real Madrid. Samtidig er det også et potensielt «katt og mus»-spill der også Borussia Dortmund har en tydelig interesse, mener Díaz.

- Det kan være en idé å vente for Real Madrid, men det vil være interessant for Borussia Dortmund å selge for 100 millioner euro eller mer, kontra de 75 millioner euro som man snakker om i klausulen. Dette vil jo avhenge av forhandlingene, sier Díaz.

- Han er på samme nivå som for eksempel Robert Lewandowski og de andre store i Europa. Som sagt, det eneste jeg tror han mangler er å levere på et lag som er på et litt høyere nivå enn Borussia Dortmund.

I Real Madrid vil det fort være naturlig å tro at Haaland ville blitt ansett som en arvtaker til superspissen Karim Benzema. Franskmannen blir 34 år i desember, og det snakkes allerede om en spisskrise i Madrid.

Luka Jovic har nemlig ikke slått til etter sin overgang fra Eintracht Frankfurt, og har blitt lånt tilbake. Heller ikke Mariano Díaz anses som noe habilt alternativ, mens unggutten Hugo Duro heller ikke virker klar.

Norsk duo på Santiago Bernabéu

En overgang til Real Madrid for Erling Braut Haaland vil sende sjokkbølger i europeisk fotball. Det vil i så fall også bety at man potensielt sitter med to nordmenn i en av Europas absolutte fotballgiganter.

Ifølge den anerkjente journalisten følger man nemlig veldig tett med på hva som skjer rundt Martin Ødegaards situasjon i Arsenal.

- Det han gjør i Arsenal er helt enestående, og Real Madrid er kjempefornøyde med det Ødegaard gjør. Real Madrid ser for seg at han skal tilbake til dem, sier Díaz.

DUO PÅ BERNABÉU?: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Foto: Geir Olsen / NTB
DUO PÅ BERNABÉU?: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- I Real Madrid føler man seg sikre på at Martin Ødegaard fortsatt kan triumfere. Når det er sagt, så ser det ut til å avhenge mye av om Zinédine Zidane blir værende som trener. Med ham som trener, så virker det mer komplisert for Ødegaard.

Ødegaard har fremdeles kontrakt med Real Madrid fram til sommeren 2023. Det er en kontrakt som strekker seg ett år lengre enn kontrakten til trener Zinédine Zidane. Det er all grunn til å tro at hans framtid vil ha stor påvirkning på hva Ødegaard gjør videre.

- Zidane virket ikke å ha nok tålmodighet, eller å finne de rette tidspunktene for ham å spille. Og der tok Zidane feil, det ser vi med det han gjør i Arsenal, sier Díaz.

Real Madrid er en av de åtte klubbene som er igjen i Champions League, og har trukket Liverpool i kvartfinalen av Europas gjeveste klubbturnering.

De regjerende mesterne i LaLiga er heller ikke akterutseilt i serien, etter at Atlético Madrid i større og større grad har mistet det enorme forspranget de har hatt. Byrivalen ligger seks poeng foran de helhvite.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer